Прочитај ми чланак

Конузин: Српски ветерани заборављени

0

Амбасадор Русије у Београду Александар Конузин одазвао се данас, пред одлазак из Србије, позиву СУБНОР-а да се опрости од представника тог савеза, напомињући да су у његовој земљи ветерани хероји према којима држава и друштво односе с великим поштовањем.

„Како сам разумео, овде је било готово заборављено да ветерани постоје“, рекао је Конузин.

Руски амбасадор је такодје приметио да је, по доласку у Србију пре четири и по године, био веома изненадјен малим бројем Срба који су славили Дан победе и додао да је сместа поставио себи задатак да Србији врати традицију обележавања 9. маја и Дана ослободјења Београда 20. октобра.

Подсећајући да је 2009. године тадашњи руски председник Дмитриј Медведев боравио у Србији поводом 65. годишњице ослободјења Београда, Конузин је изразио наду да ће традиција обележавања годишњица победе на државном нивоу остати традиција у Србији. Председник републичког одбора СУБНОР-а Миодраг Зечевић уручио је руском амбасадору плакету захвалности, напомињући да је Конузин једини био с том организацијом „када су против ње биле и све политичке опције и држава“.

„Конузин је учинио за Србију више него многе српске структуре“, рекао је Зечевић и захвалио амбасадору на подршци и одбрани од „реакционарних снага које делују не само у Србији већ и у свету“.

 

(Танјуг)