Прочитај ми чланак

Имовину Галенике пљачкали и отимали бивши министри!

0

Ненад Огњеновић, који је доскора био главни осумњичени, понудио истражним органима детаљну причу о томе како је и по чијем налогу опљачкан бивши фармацеутски гигант.
Како сазнајемо, Огњеновић, који се тренутно налази ван Србије, има намеру да детаљно објасни на који је начин „Галеника“ опљачкана, по чијем налогу и ко је узео новац. Обећао да ће открити имена свих моћника, па и министара!

– Огњеновић нам је рекао да има намеру да сарађује с нама. Објаснио је да не жели да заврши као колатерална штета појединих моћника из власти и да је због тога спреман да исприча све што зна, па и оно у чему је директно учествовао. Спреман је и да открије имена политичара, министара и државних функционера који су му давали налоге који послови да се раде. Он не негира своју кривицу, али не жели да буде једина жртва афере „Галеника“ – каже саговорник Курира из истраге.

У замену за помоћ, бивши директор тражио је да се њему и његовој породици гарантује безбедност.

– Рекао је да је јасно да без одобрења појединаца из власти толики новац не би могао да се узме јер је држава и тада, као и сада, пратила све веће суме новца које су у оптицају – наводи саговорник Курира.

Као што је Курир већ писао, Огњеновић је био главни осумњичени у афери „Галеника“. Он је на функцији директора те фирме био од новембра 2008. до јуна прошле године.

– Штета која је „Галеници“ нанета разним махинацијама износи неколико десетина милиона евра. Пре неколико дана узели смо обимну документацију из „Галенике“ и у току је њена детаљна провера – каже саговорник Курира из истраге.

 

(Курир)