Прочитај ми чланак

За 58. рођендан, Шешељ прасетином частио Хрвате!

0

„Војислав сваке године за рођендан части обилатим ручком осуђенике с његовог спрата, а то није изостало ни овај пут“, каже Јадранка Шешељ. Међу слављеницима није било Срба, јер их нема на спрату на коме је лидер СРС. Шешељ није претеривао у храни и пићу, јер му је доктор тако пепоручио.

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ јуче је у Хагу напунио 58. рођендан, а славио је углавном с Хрватима, сазнаје Телеграф.рс!

Десети рођендан по реду који дочекује иза решетака затвора у Шевенингену Шешељ је провео весело, али није претеривао у храни и пићу, јер му је доктор тако препоручио. То га, међутим, није спречило да прасетином почасти госте.

Од Срба у Трибуналу у Хагу, Шешељ комуникацију одржаваоједино с Ратком Младићем, с којим игра шах и кога саветује да не верује адвокатима.

Ипак, један од његових најбољих хашких пријатеља је Младен Налетилић Тута, упркос томе што су обојица оптужени за ратне злочине, наравно, на различитим странама.

Јадранка Шешељ каже за Телеграф да је прва ствар коју је јуче урадила била да окрене супруга.

– И тако последњих десет година, само да му чујем глас и пожелим му срећан рођендан – каже она.

Она каже да Шешељ нема разлога да било шта слави и додаје да ће “бити времена за славље када победи и врати се у Србију”.

– Пожелела сам му за рођендан оно што му и сваке године пожелим – да ми се што пре врати, а онда ћемо да славимо. Војислав сваке године за рођендан части обилатим ручком осуђенике с његовог спрата, а то није изостало ни овај пут. Он је човек који поштује све то – објашњава Јадранка Шешељ и додаје да се здравствено стање лидера радикала мало побољшало, али додаје да је оно још увек далеко од доброг.

Октобра 2001. године Војислав Шешељ је први пут званично стављен на хашку листу – списак 15 блиских сарадника већ оптуженог Слободана Милошевића, а хашка оптужница против Шешеља, с потписом Карле дел Понте, обелодањена је 14. фебруара 2003, Десет дана касније, 24. фебруара, Шешељ је сам отишао у Хаг, не тражећи гаранције српске владе.

 

(Телеграф.рс)