• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • „Жути и црвени” у затвор: Дулићу прети 12 година робије, а Мркоњићева шефица кабинета под истрагом!
Прочитај ми чланак

„Жути и црвени” у затвор: Дулићу прети 12 година робије, а Мркоњићева шефица кабинета под истрагом!

0

Бивши министар могао би да одговара за злоупотребу положаја због сумње да је ненаменски потрошено 47 милиона динара, односно да се тај новац прелио у приватне џепове.

Дулић, (чим га због пљачки хапсе) изјављује: Ово је политички процес
– Ја сам полицији дао своја сазнања и она су да није постојало било какво кршење закона и да су све медијске куће које су конкурисале у Фонду за заштиту животне средине користиле средства зарад промоције заштите животне средине, едукације грађана  – рекао је Дулић и додао да је цео случај промовисала владајућа странка. Он мисли да није у питању покушај да се оспори рад Фонда, „већ покушај да се владајућа гарнитура обрачуна са непослушним медијима и да их застраши“.

 

Изгледа да ће Дулућ да буде први доказани кривац великог спремања Србије.

Иза решетака.
Оливеру Дулићу прети казна затвора до 12 година уколико државни органи утврде да је у Министарству животне средине и просторног планирања, док га је он водио, ненаменски потрошено око 47 милиона динара. Полиција је по налогу тужилаштва почела да прикупља информације о случају због којег су, како је Курир јуче објавио, у станици „29. новембар“ Дулића у уторак саслушавали два сата.

Адвокат Бранко Павловић каже да Дулићу прети тешка казна ако се у покренутом поступку утврди његова кривица.

– Не постоји кривично дело ненаменско трошење новца у буџету. Не улазим у то да ли је Дулић крив или није, то је ствар која ће се утврдити у поступку. У конкретном случају дело би могло да буде дефинисано као злоупотреба службеног положаја. Уколико је корист већа од 1,5 милиона динара, запрећена затворска казна је од две до 12 година – објашњава за Курир Павловић.

Директор Транспарентности Србија Владимир Гоати наводи да свако министарство има буџет за тачно одређене намене.
– Свако прекорачење је прекршај, макар и дисциплински – каже Гоати.

Дулић је саслушаван у полицији по налогу Вишег тужилаштва у Београду због сумње да је за време његовог мандата државни новац трошен ненаменски. Дао је исказ у својству грађанина (не осумњиченог) ради прикупљања информација. Реч је о преткривичном поступку због индиција да је Фонд за заштиту животне средине у протекле две године, потписујући уговоре са свим медијским кућама у Србији, кршио закон.

 

Мркоњићева шефица кабинета под истрагом!
Снежана Зековић, бивша десна рука министра Милутина Мркоњића, на мети полиције због милионских малверзација приликом издавања међународних транспортних дозвола

Стеже се обруч.
Снежана Зековић, некадашња десна рука и шефица кабинета министра Милутина Мркоњића, по истрагом је полиције због сумње да је продавала међународне транспортне дозволе, открива Курир. Како смо сазнали, она је, наводно, појединим превозницима наплаћивала дозволе које се иначе деле бесплатно.

(Курир)