Прочитај ми чланак

Веља поручује: Свима који лове у мутном, следи економска батина !

0

Министар грађевинарства и урбанизма, Велимир Илић, изјавио је поводом повећања стопе ПДВ-а, да свима који лове у мутном следи економска батина.

Законом ће се све бити регулисано, а администрирање се мора, како је казао министар Илић, „брзо обезбедити, јер људи који хоће да граде изгубе много времена на шалтерима прикупљајући документацију.“ Тек када се изграде објекти инвеститори ће плаћати употребне дозволе. Нама је најважније да се у Србији више ради, јер то практично значи да ће се упослити људи , рекао је Илић.

Према Илићу, Владаодличнофункционише. Илић је додао да је тачно да се политички није слагао са Млађаном Динкићем, међутим, све несугласице су решене, а интерес Србије је најважнији. „Ја сам на челу тима за коридор 11 и у Влади смо сви сагласни од премијера до последњег министра да морамо имати ауто-пут што пре, за 38 месеци он је у Прељини“ истакао је Илић. Поред тога у плану је изградња ауто пута до Црне Горе јер ће то бити прозор Србије у свет, али и изградња пруге Београд-Бар.

„Све ће то допринети да буде упослена радна снага, а самим тим да се и стандард грађана повећа. За следећу годину у плану је изградња карго центра у Лађевцима, одакле ће се наши производи лакше извозити за Русију“ рекао је министар. Илић је најавио смањње јавне потрошње, плате се неће подизати на већи ниво, али као је рекао, струја неће поскупети.

Илић је поводом повећања стопе пореза на додату вредност (ПДВ), казао да свима који лове у мутном, следи економска батина. Стопа је повећана за два процента, али поједини трговци су дали себи за право да цене подижу за 20, а ми ћемо заједно предузети све законске мере да то спречимо, нагласио је Илић.

 

(Танјуг)