• Почетна
  • ДРУШТВО
  • Вести са разапетог Космета: У Приштини је изгорела српска кућа!
Прочитај ми чланак

Вести са разапетог Космета: У Приштини је изгорела српска кућа!

0

Изгорела српска кућа у Приштини
У Приштини је изгорела српска кућа сазнаје КИМ радио у Полицији Косова.
Пожар се, како је саопштено из полиције, догодио у ненасељеној кућу у власништву косметског Србина.

Полиција није навела име власника куће, а комшије су, како је саопштено, изјавиле да не знају где се налази власник.

Додаје се да у пожару нема повређених и да је случај под истрагом.

Пре три недеље у центру Приштине срушене су две српске куће. Непосредно поред главних окупаторских институција срушена је породична кућа професора Томислава Ђокића, као и кућа породице Весић.

Наставља се брисање свих српских трагова у Приштини , док Европа не само да ћути већ награђује шиптарску окупацију српског Космета са ненагледаном независношћу!

И то је Европа, иначе пред банкратом, у коју желимо да уђемо – једино ако хоћемо да као Срби извршимо колективно самоубиство!

 

Амбуланти у Чаглавици искључена вода
Дому културе у Чаглавици у коме се поред амбуланте налазе још и КИМ радио, библиотека и једина самопослуга, данас је искључена вода.

Екипа од десетак радника Регионалне компаније за водоснабдевање у Приштини око поднева је затворила довод воде. Тек након тога они су главној сестри Амбуланте избацили на улицу рачун кроз прозор аутомобила без икаквог објашњња.

Радници ове компаније данас су први пут уручили рачун за утрошену воду, а да претходно нису упутили обавештење или упозорење.

Главна сестра у Амбуланти Стана Милић запрепашћена је начином на који је рачун уручен.
„Дошли су са полицијом и без икаквог објашњења и искључили воду, без хуманости с обзиром да се ради о амбуланти где се лечи огроман број људи и када су овакве врућине. Рекли су да нисмо платили, а до сада никакав рачун није стигао, нити је ико тражио да платимо“.

Милићева истиче да је највећи проблем што не постоје досадашњи рачуни. „Ми све рачуне измирујемо, па би измиривали и воду, али немамо рачуне“ , казала је главна сестра.

Директор КИМ радија Исак Воргучић, чије се просторије такође налазе у објекту Дома културе, казао је да је то пре свега трагедија за пацијенте који у Амбуланту долазе и током викенда, али и да отежава рад ове радио ћелије.

„Ми смо овде од 2000. године , али је недавно почела наплата воде по домаћинствима. Међутим, тамо су постављали нове водомере и решено је да се стари дуг за воду неће плаћати.Овде за Дом културе нико није ни понудио водомер нити га је заменио,а  сада се пред викенд појављују без икакве најаве искључују воду“, истиче Воргучић.

Рачун за утрошену воду, према подацима Регионалне компаније за водоснабдевање, износи преко 4000 евра.

Још једном се показало да шиптарским окупаторима ништа није свето, да ништа хумано у њима нема у односу на нас Србе.

Докле ће држава Србија да ћути и не уведе контра мере: пореска контрола свих правних лица у Прешевској долини са принудном наплатом онима који више од годину дана, без обзира по ком основу, дугују држави Србији. Време је да се заведе правна државе и порески ред пре свега  јужно од Бујановца где албанско становништво не подмирује скоро никакве своје обавезе према Србији.

 

Део Грачанице и Бадовац од синоћ без струје
Мештани једног дела Грачанице и суседног Бадовца од синоћ су без струје. Квар, проузрокован саобраћајним удесом, према тврдњама из КЕК-а, биће одклоњен за пар сати.

Снабдевање електричном енергијом је за један део Грачанице и Бадовца прекинуто синоћ око 9 сати јер је електрични стуб на излазу из Грачанице према Кишници срушен у саобраћајном удесу, изјавила је за КИМ радио Сурмије Кика, службеник за медије у Косовској електро-енергетској корпорацији (КЕК).

Екипа КЕК је на терену и ради на поправљању степеница.

Очекује се, како наводе у КЕК-у, да ће радови бити завршени за пар сати, након чега би грађани требало да добију струју.