Прочитај ми чланак

ПРАЗНИЦИ: Детаљно радно време продавница, пијаца, паркинг сервиса, пошти

0

Током предстојећих новогодишњих и божићних празника радно време многих малопродајних објеката биће измењено.

За време празника од 31. децембра до 3. јануара, али и на Божић, 7. јануара, радиће само дежурне поште. Током свих дана празника Главна пошта у Таковској у Београду и пошта на аеродрому Никола Тесла радиће неизмењено – нон-стоп, као и поште на готово свим граничним и административним прелазима.

У недељу 2. јануара, радиће и поште у тржним центрима у Београду и Крагујевцу, поште у „Универекспорт” објектима у Новом Саду и околини, поште у туристичким центрима – на Копаонику и Златибору, и друге дежурне поште.

Пошта Србије објавила како ће радити за празнике

У понедељак 3. јануара радиће 54 дежурне поште у целој Србији, у Београду и свим другим већим градовима.

У петак 31. децембра и у четвртак 6. јануара, поште са целодневним радним временом радиће скраћено до 17 часова, а 27 пошта у Србији радиће до 18 часова – списак можете видети ОВДЕ.

Списак свих пошта које ће дежурати током предстојећих празника можете видети ОВДЕ.

У новогодишњој ноћи ноћне линије крећу од 22 сата

Како су најавили из београдског ГСП-а, недељни ред вожње важиће у периоду од 1. до 3. јануара, као и 7. јануара. Редовни ред вожње важиће за 31. децембар, али и од уторка 4. до 6. јануара.

У новогодишњој ноћи редовне ноћне линије почеће са радом у 22 часа, док ће се дневни и ноћни превоз преклапати од 22 до 23 сата.

У Београду бесплатан паркинг током празника, пијаце затворене 1. и 7. јануара

Током празника 1, 2, 3. и 7. јануара 2022. године „Паркинг сервис“ неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима Београда, а биће затворени и шалтери за рад са странкама, најављено је из овог предузећа. Све јавне гараже, посебна и СМС паркиралишта биће непрекидно отворени током празника и радиће по уобичајеном систему наплате.

Од уторка, 4. јануара, и од суботе, 8. јануара, наплата и контрола паркирања у зонираним деловима града, као и сви шалтери, радиће по уобичајеном радном времену.

Зелене пијаце ће 31. децембра радити уобичајено од 6 до 19 часова, а 1. и 7. јануара неће радити, саопштено је из ЈКП „Градске пијаце”.

Пијаце „Земун”, „Баново брдо”, „Беле воде” и „Душановац” радиће скраћено 1. и 7. јануара, од 6 до 14 часова, а у недељу, 2. јануара, све зелене пијаце биће отворене од 6 до 14 часова. Отворени тржни центар – Нови Београд (популарни „Бувљак”) 1. и 7. јануара неће радити.

На пијаци „Душановац” продаја из возила се неће вршити 31. децембра 2021, као и 1. и 6. јануара, док ће 7. јануара ова пијаца радити уобичајено од 19 до 6 часова.

Пијаца цвећа „Крњача” неће радити 1. и 7. јануара, а пијаца „Палилула” радиће 31. децембра, од 7 до 20 часова, док 1. и 7. јануара неће радити.

У четвртак, 6. јануара, пијаца „Палилула” радиће од 7 до 18 часова. Гаража на пијаци „Палилула” неће радити 1. и 7. јануара (субота и петак), 2. јануара (недеља) радиће до 15 часова, док ће 6. јануара (четвртак) радити до 19 часова.

Гаража на пијаци „Земун” 1, 2. и 7. јануара радиће 24 часа, а гаража на пијаци „Зелени венац” неће радити 1. и 7. јануара, док ће 2. јануара радити до 15 часова.
Измењено радно време маркета

Трговински ланац Лидл навео је да ће 31. децембра радити скраћено до 18 часова, а да 1. јануара неће радити. Продајни објекти Лидла ће редовно радити 2. и 3. јануара, а за Бадње вече, 6. јануара радиће скраћено до 18 часова, наводи се на сајту.

За Божић, 7. јануара, Лидлови продајни објекти неће радити.

Већина ИДЕА, Рода и Меркатор продавница ће 31. децембра 2021. и 6. јануара 2022. радити скраћено до 18 часова, нерадни дани за већину продавница, укључујући и ИДЕА онлине продавницу, биће 1. и 7. јануар, док ће од 2. до 6. јануара важити редовно радно време.

Радно време Маxи, Мега Маxи, Темпо и Shop&Go продавница током новогодишњих и божићних празника биће измењено. Тако ће у петак, 31. децембра све радње радити скраћено до 18 часова, скраћено радно време до 18 сати биће и 6. јануара за Бадње вече.

У суботу, 1. јануара продавнице ће бити затворене, док ће у недељу, 2. децембра све продавнице имати редовно радно време. Нерадни дан за све радње биће и за Божић.

Сви Univerexport малопродајни објекти радиће 31. децембра ове године до 18 часова.

За Бадње вече, 6. јануара, радно време малопродајних објеката биће до 18 часова,док ће за Божић, 7. јануара, радити само поједини објекти углавном до 14 часова у Суботици, Ади, Кањижи, Мартоношу, Чантавиру, Бачким виноградима, Хајдукову, Палићу, Торњошу, Чоки, Новом Жеднику, Бајмоку, Горњем Таванкуту, Старој Моравици, Малом Иђошу, Келебији, Ђурђину, Пачиру, Сенти, редовно радно време биће у Бачком Петровцу.