Прочитај ми чланак

КУЗОВИЋ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): У суботу сви испред „Линг Лонг“ у Зрењанину!

0

Више политичких странака, покрета и удружења из Србије позвало је грађане да се у суботу у подне окупе испред фабрике „Линг Лонг“ у Зрењанину, како би указали на континуирана кршења закона од стране Владе Србије и кинеских инвеститора, као и могуће негативне последице по животну средину, које ће имати предвиђена фабрика гума.

Позив су упутили покрет Ослобођење, Народна странка, Странка слободе и правде, Двери, покрет „Слободна Србија“, удружење „Заштитимо Јадар и Рађевину“, удружење „Битка за Кошутњак“, покрет „Буђење“ из Шапца, као и локална удружења из Зрењанина и околине.

Проф. др Душко Кузовић из покрета Ослобођење апеловао је „на све опозиционе организације, појединце, патриоте, еколошке активисте, све грађане којима је стало до Баната и до Србије, да дођу у Зрењанин у суботу и подрже Зрењанинце у овој борби“.

Како је објашњено у позиву, на скупу ће бити упућена и друга питања од значаја у вези овог контроверзног пројекта:

„Та питања се тичу поклањања 100 хектара плодне равнице за изградњу прљаве фабрике пнеуматика, питање препумпаних субвенција, али и нетранспарентност целог пројекта, што укључује и малтретирање локалних активиста и представника медија од стране обезбеђења фабрике“, додаје Кузовић и објашњава да „јавност има право да зна шта се овде дешава“.

Скуп је заказан за суботу у 12 часова испред улаза у фабрику „Линг Лонг“ надомак Зрењанина.