Прочитај ми чланак

МАРИНИКА објавила видео: Батинаши који чувају Вучића са екипом Веље Невоље

0

Потпредседница Странке слободе и праве Мариника Тепић објавила је снимак са инаугурације председника Александра Вучића, на којем се виде особе за које је написала да су припадници навијачке групе Веље Невоље који су недавно ухапшени.

“Ово је твој СНС батинаш са екипом Вељиних давитеља на твојој инаугурацији. Исти који ти чува леђа у Новом Пазару,Ваљеву. Јер само су твоји са Вељинима могли овако да командују док полиција гледа и ћути! И добија наређење да оде”, написала је Тепић уз снимак и поруку за председника Србије Александра Вучића.

На снимку се види мушкарац у црној мајици који командује другом високом мушкарцу да провери особу у наочарама, коју касније и заустављају.

Може се видети и полиција како стоји у позадини док они заустављају људе.

Недавно је и члан Главног одобра Демократске странке Срђан Миливојевић изјавио да су ухапшени чланови групе Вељка Беливука били укључени у свечаност инаугурације председника Србије Александра Вучића 2017. године, када су, како тврди, пред камерама починили више кривичних дела.

Бојана Јовановић, новинарка истраживачког портала КРИК, такође је указала да је инаугурација председника доказ да је постојала веза између Беливукове групе и СНС-а.

“Један од чланова те групе био је обезбеђење на инаугурацији председника. Утврдили смо да је члан Беливукове групе. И то је учествовао баш у оном насилном инциденту, када су извођени фоторепортери и новинари. Буквално су изнети са инаугурације. Тада се огласила СНС и рекла да су те особе, које су извеле људе, били заправо редари странке. То указује да постоји веза између политичке партије која је на власти и групе која се иначе бавила пословима обезбеђења”, рекла је Јовановић.

Вељко Беливук, звани Веља Невоља и припадници његове криминалне групе ухапшени су у великој акцији МУП и БИА 4. фебруара.