Прочитај ми чланак

ПРЕДСЕДНИЧКИ ИЗБОРИ: Званично и Бошко Обрадовић у трци за председника Србије

0

Републичка изборна комисјиа прогласила је лидера Српског покрета Двери Бошка Обрадовића за кандидата на председничким изборима 2. априла.

РИК је утврдио да је његова кандидатура подржана са 11.212 правно ваљаних оверених изјава бирача, наводи се у саопштењу информативне службе скупштине Србије.

Такође, РИК је донела решење да су испуњени испуњењу услова за одређивање представника кандидата у проширени састав комисије и бирачких одбора.

Овим је РИК до сада потврдила пет кандидатура за председничке изборе.

Пре Обрадовића проглашене су кандидатуре кандидатуре Aлександра Вучића, Саше Јанковића, Војислава Шешеља и Вука Јеремића.

Обрадовић: Верујем у српски спорт, верујем у младе људе, верујем у будућност Србије

Светска шампионка у саватеу, Ивана Попов, предавши Бошку Обрадовићу своје рукавице, са којима је постала светски првак, пожелела му је да са њима крене у борбу за председника Србије и пожелела срећу на председничким изборима. Рекла је да верује да ће као будући председник Србије омогућити не само њима спортистима, већ и свим грађанима Србије, да живе као људи.

Председнички кандидат Двери, Бошко Обрадовић, разговарао је са спортистима града Зрењанина, који су за државу Србију постигли светске и европске резултате, а налазе се на самој ивици опстанка, јер ни град ни републичка власт не препознаје њихов рад и заслуге.

„Данас у Србији имамо врхунске спортисте, врхунске, програмере, врхунске инжињере, али немамо државу. Немамо власт која брине о младима. Млади нам одлазе из Србије. Држава посебно мора да брине о здравим стиловима живота, о аматерском, школском и професионалном спорту и посебно о нашим шампионима, који проносе славу наше отаџбине широм Европе и света, баш као ови млади људи које сам данас упознао у Зрењанину из клуба борилачких спортова „Интернационал“ и Савате клуба „Банат“ – рекао је Бошко Обрадовић.

Обрадовић је рекао да они морају да имају услове за нормално тренирање и такмичење, и да они као и читава Србија морају да добију нормалне услове за живот, и да му је велика част да данас стоји поред неколико светских, европских и државних шампиона.

„Зато држава треба да стане иза спорта и обезбеди спортску инфраструктуру. Од свих нивоа, републичког, покрајинског, локалног, Србија мора да стане иза својих шампиона, посебно младих, који тек долазе, да их склонимо са улица и укључимо у спорт, да би живели као људи“ – наставио је председник Двери.

Обрадовић је додао да спорт мора да буде бесплатан и доступан за све. Да телесно вежбање постане одлика наше нације, како би били способни и поново спремни за велика дела, и истакао да врхунски тренери треба да добију плату од државе за свој рад, а не да тренирају у катастрофалним условима.

„Верујем у српску омладину, верујем у младе људе, верујем у будућност Србије. И сигуран сам да са њима имамо велику и успешну будућност. И зато сам дошао у Зрењанин, град спорта, да посетим ове шампионе, и да им пружим подршку, као и њиховим тренерима, да им честитам, на борби и љубави према својој земљи, јер тренирају у изузетно тешким условима, а постижу светске резултате.

И невероватна је чињеница, да ова млада дама, троструки светски и двоструки европски шампион, мастер физичке културе, не може да нађе посао у свом родном граду. То је права слика односа актуелне власти према врхунским спортистима у Србији. Као будући председник Србије, обавезујем се да ћу утицати да врхунски спортисти буду под заштитом државе и да се новац клубовима распоређује, не по страначкој припадности већ по медаљама и резултатима које освајају на такмичењима“ – закључио је Обрадовић.