Прочитај ми чланак

Кустурица: Србија мрзи НАТО, бомбардовање неће заборавити

0

Временом је постало јасно да се Србија показала као "газда", јер су први пружили отпор глобалистима, изјавио је српски редитељ

Прошло је 25 година од када је НАТО бомбардовао територију бивше Југославије и од тада Срби буквално мрзе Северноатлантску алијансу, изјавио је српски редитељ Емир Кустурица у интервјуу за „Известија“. „Наш народ их мрзи.

НАТО је за нас починио злочин који се не може да се заборавити“, казао је Кустурица. Према његовим речима, трауме од искушења које су доживели грађани Србије могу лакше да се осете ако покушају да се схвате разлоге онога што се догодило. „Мислим да је то био стратешки потез. Совјетски Савез се распао, а земље чланице НАТО-а су хтеле да покажу Европи ко је газда“, додао је Кустурица. Он је истакао да је временом постало јасно да се Србија показала као „газда“, јер су први пружили отпор глобалистима. Кустурица је раније објаснио зашто је Путин победио на руским председничким изборима.

Према његовим речима, актуелни руски лидер је био најбољи кандидат на последњим изборима, а гласање за њега је једина исправна одлука грађана, будући да се НАТО све више приближава границама Руске Федерације. „У тренутку када се западне елите понашају као да мир не постоји као могућност окончања рата, када се НАТО приближава границама Русије, Владимир Владимирович је најбоље и једино решење да заузме место председника Русије“, казао је Кустурица.

Он је то назвао важном победом, која потврђује доследност руске одбрамбене политике и економског раста упркос бруталним санкцијама које се спроводе против Русије.