Прочитај ми чланак

НЕМАЦ ОЗНОЈИО НОВАКА НА СТАРТУ МОНТЕ КАРЛА, ово је била паклена победа

0

Новак Ђоковић је победом отворио сезону на шљаци. У другом колу Мастерса у Монте Карлу савладао је Филипа Колшрајбера 6:3, 4:6, 6:4

Ђоковић ће се у трећем колу у четвртак састати са бољим из дуела између Аргентинца Шварцмана и Американца Фрица.

FOTO: MAST IRHAM / EPA;

17:08 – ТРЕЋИ СЕТ

1:0 Осми узастопни брејк, Новак води у 3. сету. Од сада без проблема можемо да гем који неки од тенисера освоји на свој сервис да назовемо брејком. Осми пут заредом сервери губе своје гемове, а Новак добро почиње одлучујући сет, без изгубљеног поена.

2:0 Коначно! Новак освојио свој сервис гем. После три брејк лопте за Колшрајбреа, које неким чудом није успео да искористи. Ђоковић добрим сервисом долази до гем лопте, а онда и до гема! Мада, можда је боље и рећи брејка, после осам одузетих сервиса у низу.

2:1 „Црна магија“ је дефинитивно скинута. После Новака и Филип долази до свог сервис гема, па је ово већ други гем у низу где сервери долазе до славља, после осам узастопних победа ритернера.

3:1 Сигуран гем за српског тенисера. Други у низу гем за Новака на сервис, а овога пута изузетно сигурнији него претходни. Доста боља игра нашег представника у овом делу меча, али познајући његову форму у последње време ништа није готово.

3:2 Четири поена у низу, Немац се држи у игри Било је 0:15 у овом гему, али је Колшрајбер освојио четири наредна поена завршивши гем фантастичним бекхендом који је пао на саму линију.

4:2 Одличан гем. Доста лако у овим тренуцима играчи који сервирају долазе до поена, али ниво и интензитет првог сервиса није малтене уопште порастао. Гем са 0-ом за Ђоковића, доста сигурно, доста самоуверено, добрим сервисом на крају.

4:3 Сервиси Колшрајберов излазак из проблема. Игра Колшрајбера је тренутно о видљивом паду, а Новак то користи. Долази до ђуса после неизнуђене грешке Немца, али губи два наредна поена. Лоше ритернирање Новака у овом гему.

5:3 Новак незадовољан третманом публике, некако долази до гема. 15:0, а онда две дупле сервис грешке у низу. Опет је промашио први сервис, а онда без икаквог самопоуздања Новак одсервирао веома слабашан други сетвис – који је Колшрајбер закуцао у мрежу. Дошло се до брејк лопте, а онда је Новак освојио наредни поен и показао на своје уво, алудирајући на негодовање које је претходно чуо из публике „свог“ Монте Карла.
5:4 Новак имао меч лопту, Колшрајбер показао велику храброст. Нестварном бекхенд паралелом из дефанзиве Ђоковић дошао је до меч лопте, коју је Колшрајбер спасао најбољим дроп шотом на мечу. Филип је наставио да игра веома храбро, па смањио заостатак.

6:4 Новак Ђоковић се пласирао у треће коло Мастерса у Монтер Карлу! Ово победом српски тенисер је дошао до освете против Колшрајбера, који га је победио у уводном делу недавно завршеног Индијан Велса.

16:28 – ДРУГИ СЕТ

0:1 – Колшрајбер други сет започиње освајањем гема на свој сервис.

1:1 – Ђоковић узвраћа истом мером и са само једним изгубљеним поеном долази до изједначења.

1:2 – Изборио се Новак за две брејк шансе, није их реализовао, па је Колшрајбер успео да се извуче и да освоји гем на свој сервис.

1:3 – БРЕЈК! Казна за пропуштене прилике у претходном гему је стигла. Ђоковић је на другу брејк лопту направио двоструку сервис грешку и тако „помогао“ ривалу да направи брејк и увећа предност.

2:3 – БРЕЈК! Новак је одмах узвратио истом мером и смањио заостатак. Тражио је и лекарску помоћ по завршетку гема.

2:4 – БРЕЈК! Жалио се Новак на проблеме са палцем леве руке. Добио је фластер од лекара, али га је средином гема скинуо због нелагодности. Колшрајбер је успео да дође до брејк шансе, Новак је спасао прву, али је потом уз велику помоћ среће и мреже дошао до друге. Срећом, послао је бекхенд далеко у аут. Међутим, трећа је била срећа за Немца. То је толик оизнервирало Новака да је поломио рекет. Очекивано, добио је опомену судије.

3:4 – БРЕЈК! После ломљења рекета Новак одиграва одличан гем и успева да врати брејк и остане у мечу.

3:5 Трећи брејк заредом за Колшрајбера. Новак је сам себи закомпликовао живот. Имао је 40:0, дошло се до ђуса, а онда је уследила нова кратка лопта за противника, коју је искористио. Брејк лопта спасена је асом, али је уследило нових неколико веома лоших поена, те и до трећег брејка заредом за Колшрајбера.

4:5 Шести брејк заредом! Најбољи ритерн дана виђен је на 30:15. Новак је доста ризиковао када је грешком могао себи да пресуди, а то му се исплатило. Уследило је „гађање“ публике рекетом, у немоћи да дође до Колшрајберовог форхенда. После Филипове дупле и новог Новаковог препознатљивог ритерна уследила је нова брејк лопта, ни на чије изненађење. Колшрајбер је погрешио, Новак се опет извукао.

4:6 Новак „нема“ сервис, Колшрајбер има сет Пасивна игра Новака којом долази до 30:0, а онда и до 30:30. Како је написао Крег О’Шенеси, део његовог тима, Новак и даље тражи своју игру. То се у овом гему није десило, а Колшрајбер је изједначио на 1-1!

16:02 – ПРВИ СЕТ

1:0 – Кренуо је Немац од старта агресивно, одмах напао сервис Новака и стигао до 15:30. Новак је, уз мало среће, успео да се извуче и да ипак освоји први гем на мечу.

1:1 – Колшрајбер лако, са само једним изгубљеним поеном, долази до гема на свој сервис.

2:1 – Још једном је Филип припретио, стигао до 30:30. Новак је још једном успео да спречи брејк шансе и да освоји гме, али је на старту Колшрајбер за нијансу бољи.

2:2 – Започео је Ђоковић гем на сервис ривала одлично, одмах стигао до 0:30, затим одиграо одличан поен са солидним дроп-шотом, али је то Колшрајбер стигао и од тог тренутка стекао додатно сампоуздање. Освојио је и наредна три поена и изједначио.

3:2 – Много среће за Ђоковића. Колшрајбер је дошао до две узастопне брејк шансе, прву је Новак спасао одличним бекхендом, а онда је Филип код друге поклонио поен Србину. Покушао је Новак сервис/волеј игром да изненади ривала, лоше је то учинио, Колшрајбер је изашао на мрежу, требало је само да спусти лопту у терен, послао ју је далеко у аут. Новак је затим успео да се консолидује и да освоји гем.

3:3 – Мучио се Колшрајбер са сервисом у шестом гему, Новак је успео да дође до 15:30, али је онда одиграо три веома лоша поена, тако да је немачки играч поново изједначио.

4:3 – Поново је Филип био зантно бољи, одмах стигао до две брејк шансе, али је и овог пута Новка успео да пронађе решење и да спречи брејк. Има Новак велике проблеме са сервисом…

5:3 – БРЕЈК! Колшрајбер је имао проблем са бекхендом, Ђоковић је све то успео да казни и да направи брејк.

6:3 – Потврда брејка и вођство у сетовима! Без изгубљеног поена Новак осваја девети гем и долази до предности.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!