Прочитај ми чланак

БРУТАЛАН СНИМАК: Мајку шесторо деце у Лозници одводе у затвор јер није…

0

Мајци је одређено 30 дана затвора

Председник Двери Бошко Обрадовић на свом Твитер налогу објавио је снимак на којем је приказано хапшење Јелене Милетић, мајке шесторо деце, која је и супруга Славише Милетића, члана Председништва Двери из Лознице.

Фото Илустрација: Thinkstock

Како Обрадовић тврди, госпођа Милетић је ухапшена због неплаћања казне коју је добила за невакцинацију деце, због чега јој је одређено 30 дана затвора „без икаквог суђења“.

Погледајте како је хапшење изгледало.

Мушкарац који разговара с полицајцима на снимку тврди да судија није питао Јелену Милетић да ли има намеру да казну плати, док он потврђује како се лично са судијом није ни срела.

Полицајци су им само рекли да се за додатне информације обрате Прекшајном суду у Пожаревцу.

Нешто касније, председник Двери је објавио још један видео.

У последњем твиту, Обрадовић је додао и да „Двери нису против вакцинације, али она не може бити наметнута силом, а да не знамо исправност нових вакцина. Посебно нико не може због тога бити кажњаван“.

Снимци су распламсали жустру расправу у коментарима, где многи тврде како је хапшење жене небулозно и неосновано.

– Је л’ уложила жалбу жена? Немогуће да приводе у притвор ако је уложила жалбу! – један је од коментара.

Међутим, већина твитераша пише како је казна сасвим заслужена јер је вакцинација неопходна, те се непоштовање закона мора казнити, макар и притвором.

– Малу казну је добила –

– Господине Обрадовићу мислим да овим наносите само штету не само својој странци него и целој опозицији која се бори против власти. Понекад је боље размислити и не реаговати него пустити неку информацију која не може да се брани. Да ли треба да вакцинише децу-треба, да ли за непоштовање закона треба да иде у затвор -треба, да ли бисте ви стали у њену одбрану да није њен муж није члан Ваше партије -па не верујем баш. И на крају највеће глупост какве то има везе са Вучићем и Брнабићком. Чист пенал – један је од коментара.

На пример, и власник фан профила Вјерице Радете је коментарисао следеће:

Подсећамо, у марту 2016. године ступио је на снагу Закон о заштити становништва од заразних болести, који прописује казну од 30.000 до 150.000 динара за оне који одлуче да не вакцинишу дете и био је одређени број случајева где су против таквих родитеља поднете пријаве и донете осуђујуће пресуде.

Иако се казна мора платити, то не значи да дете може да остане невакцинисано. Дете не може да иде у предшколско, нити да упише школу без вакцине. У случају и да родитељи плате казну, а да и даље одбијају да вакцинишу децу, случај може преузети социјална служба, што може довести и до трагичних последица, попут одузимања детета од родитеља

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!