Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Барбара је дивно чељаде, њу да претуку Иван Ивановић и Сергеј Трифуновић?!

0

Вучића је новинарка обавестила да су водитељ Иван Ивановић, глумац Сергеј Трифуновић и представници опозиције “запретили да ће да претуку“.

Велику буру у делу јавности изазвало је извештавање ТВ Студио Б о протесту у Београду. За коментар о томе упитан је и председник Србије и СНС Александар Вучић.

Вучића је новинарка обавестила да су водитељ Иван Ивановић, глумац Сергеј Трифуновић и представници опозиције “запретили да ће да претуку“.

“Ко ће да претуче? Иван Ивановић ће да претуче некога и Сергеј Трифуновић ће да претуче некога? На друштвеним мрежама ће да претуку много кога, ајде, пустите то…“, рекао је Вучић.

Потом је окупљене новинаре питао “коме су претили, пошто не зна“, на шта је добио одговор да је прећено новинарки Студија Б Барбари Животић.

“Барбари? Што Барбари? Шта је урадила?“, упитао је Вучић.

Добио је одговор да је извештавала са скупа.

“Вероватно је рекла да их је било мање него што су замислили, или тако нешто, претпостављам… Жао ми је, поздравите Барбару, она је једно дивно чељаде, младо дете…“, рекао је Вучић.

Додао је и да “они сви заједно нису у стању ниједног мушкарца да претуку“.

“Можда би Барбару могли, она је онако ситна, пристојна девојчица… Неће им то нико дозволити и само Барбара да се не секира и да буде уверена у то“, навео је Вучић и додао да “није знао за целу причу“.

По објављивању извештаја Студија Б, у ком је речено да је био окупљен далеко мањи број људи од очекиваног и да је “наравно избио неки инцидент“ и да се то “очекивало на таквом протесту“ и да “људи који су организовали протест позивају на линч, силовање, насиље, државни удар“.

На то је реаговао Ивановић објавом на Твитеру, у којој је навео да “се ограђује од таквих и да то нису његове колеге“ уз додатак “ово нису новинари“.

После коментара и помињања на Вучићевом појављивању пред медијима, Ивановић се на Твитеру обратио њему и његовој саветници за медије Сузани Васиљевић.

“Поштовани, никога нисам називао курвом и претио било коме. “Новинари“ су вас данас лагали и запитајте се ако кажу вас због мене небитног, колико лажу грађане Србије у свакодневном извештавању. Заиста се надам да нисте део овога“, написао је Ивановић.