Прочитај ми чланак

КО ПЛАЋА НАЈСКУПЉЕГ ФРАНЦУСКОГ АДВОКАТА Одакле клубу у дуговина новац?

0

Адвокат Ерик Дипон Морети потврдио да су га црвено-бели ангажовали

Чувени француски адвокат Ерик Дипон Морети потврдио је „Вечерњим новостима“ да је ангажован од стране српског фудбалског шампиона.

– Знам због чега ме зовете. Тачно је, заступаћу Црвену звезду. Разумећете да ништа више од тога у овом тренутку не могу да вам кажем – одговорио нам је адвокат.

Нешто касније током дана, из адвокатске канцеларије „Дипон-Морети и Веј“ стигло је саопштење у ком се истиче да је руководство фудбалског клуба Црвена звезда запрепашћено невероватним оптужбама. Наводи се да апсолутно ниједан елемент не омогућује да се одрже овакве оптужбе које су, како се наглашава, очигледно резултат анонимне и злонамерне дојаве.

БРАНИО КАРАБАТИЋА, ОСЛОБОДИО БЕНЗЕМУ

Дипон Морети је, између осталих, заступао Николу Карабатића, који је у групи рукометаша био оптужен за намештање резултата због клађења, а све се завршило тако што је платио казну од 10.000 евра. Бранио је и интересе фудбалера Карима Бенземе, који је ослобођен у секс-афери.

– Због тога је клуб именовао адвокате Ерика Дипон-Моретија и Антоана Веја, и поднео тужбу због клеветничких оптужби с циљем да се идентификују и казне оне особе који су одговорне за ове лажне оптужбе. Као најуспешнији клуб у Србији и освајач Лиге шампиона, Црвена Звезда намерава да брани своју част, част својх руководилаца, играча и навијача, и поново потврђује своју посвећеност вредностима фудбала и интегритету спортских такмичења – стоји између осталог у саопштењу адвокатске канцеларије која је такође ставила до знања да је Црвена звезда спремна да у потпуности сарађује са истражним властима.

Ерик Дипон Морети је изузетно популаран у Француској. Права је медијска звезда. Као специјалиста за кривично право, важи за једног од најбољих стручњака у својој бранши. Иза себе има 144 успешно одбрањена случаја, што га сврстава у ранг најуспешнијих адвоката. Због своје експедитивности и ефикасности на суду добио је надимак „Ослободитељ“, кроз који је, у игри речима у француском језику провучена и његова љубав према кориди.

На списку његових клијената били су и чувени Бернар Тапи, бивши француски министар буџета Жером Кајизак, оптужен за пореску превару, трејдер Жером Кервијел, који је изгубио близу 5 милијарди евра на штету банке Сосијете женерал, Иван Колона, оптужен за убиство префекта Клода Ерињака на Корзици 1998. године или, на пример, Абделкадер Мерах, брат терористе Мохамеда Мераха, који је у Тулузу и околини 2012. године убио седморо људи, међу којима троје деце и професора у јеврејској школи, као и троје војника. Абделкадер Мерах је осуђен на само 20 година, иако му је претила доживотна робија.

Ерик Дипон Морети потиче из скромне радничке породице из околине Лила на северу Француске, па данас, осим славних личности, радо стаје и у одбрану слабијих и незаштићених. Један од његових клијената био је и младић Тео, који је оптужио четири француска полицајца за физичко насиље над њим, због чега је било и протеста на улицама. Често се појављује на ТВ, пише књиге, глуми у филмовима, има ловачке псе и воли лов соколовима.