Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Идемо у Хртковце, МУП нема надлежност да нас заустави

0

Лидер радикала казао да ће се СРС на време жалити на одлуку ако митинг буде забрањен али остаје одлучан у жељи да одржи скуп

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ данас је поводом изјаве министра унутрашњих послова Небојше Стефановића да у Хртковцима неће бити дозвољено ниједно окупљање 6. маја, рекао да МУП нема надлежност да нешто дозвољава или недозвољава.

„Ако се испуне законски услови за забрану, онда могу да забране. Они немају ниједан законски услов да се митинг забрани“, рекао је Шешељ агенцији Бета.

Он је казао да ће се СРС на време жалити на одлуку ако митинг буде забрањен. „Али ми идемо тамо“.

Према његовим речима, ако постоји фактор ризика онда они морају да одборе скуп ономе ко је први пријавио, а онима који касније пријавили скупове да им кажу да одреде неки други дан.

„Први смо ми пријавили и ми гарантујемо за безбедност скупа. Испуњавамо све услове, и редарску службу и све што је потребно“, рекао је Шешељ.

Стефановић је данас рекао да је више политичких организација најавило скупове за 6. мај у Хртковцима, али да неће бити дозвољено организовање било каквих скупова. СРС је пре неколико дана најавила је да ће 6. маја одржати митинг у Хртковцима, месту у Војводини у коме је председник СРС-а Војислав Шешељ пре 26 година, према правоснажној пресуди суда у Хагу, починио ратни злочин.