Прочитај ми чланак

ДЕРБИ КАО РЕАЛ – ЈУВЕНТУС: Пенал у 97. минуту!

0

Црвено-бели су направили значајан корак ка освајању шампионске титуле, пошто су у 157. дербију, на стадиону "Рајко Митић", савладали вечитог ривала и побегли му на девет бодова предности

Фудбалери Црвене звезде дошли су надомак освајања титуле.

Црвено-бели су у првом колу доигравања за шампиона, на стадиону „Рајко Митић“, савладали у 157. дербију Партизан 2:1 (2:0) и тако направили, извесно, недостижних девет бодова више.

Голове за црвено-беле постигли су Радоњић у 18. и Пешић у 21. минуту, док је почасни погодак за црно-беле дао Ожеговић из пенала у последњим моментима надокнаде времена.

18:05 – САСТАВИ
Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Бабић, Родић, Крстичић, Јовичић, Срнић, Бен, Радоњић, Пешић.
Клупа: Супић, Гобељић, Фримпонг, Рачић, Милијаш, Аџић, Доналд.

Партизан: Стојковић, Вулићевић, Н.Р. Милетић, Марковић, Н.Г. Милетић, Ђерлек, Пантић, Здјелар, Јанковић, Ожеговић, Тавамба.
Клупа: Јовичић, Урошевић, Јевтовић, Вакулко, Тошић, Сума, Ивановић.

18:32 – ПРВО ПОЛУВРЕМЕ
Почетак дербија је каснио неколико минута због дима изазваног бакљадом највернијих присталица београдских вечитих ривала. Први напад на 157, окршају Звезде и Партизана имају црно-бели, који у првом полувремену нападају ка голу испод северне трибине стадиона „Рајко Митић“. После пет минута игре нема већих узбуђења пред головима Стојковића и Борјана.

Утисак је да су играчи нервозно ушли у дерби, што се види у великом броју погрешних додавања са обе стране у уводних 10 минута дуела.

ГООООЛ – РАДОНјИЋ ДОВОДИ ЗВЕЗДУ У ВОЂСТВО У 18. МИНУТУ Крунисали су црвено-бели нешто конкретнију игру у последњих пет минута голом младог офанзивца. Звездини фудбалери извели су аут са десне стране, Срнић се одлично заградио и пошао према средини терена. Упослио је Радоњића, дефанзивци Партизана су му се повлачили, што је он маестрално искористио, са 16 метара је шутирао „из колена“ и уз малу помоћ стативе послао лопту у мрежу Стојковића.

ГОООО – ПЕШИЋ ДУПЛИРА ПРЕДНОСТ ДОМАЋИХ Само три минута пошто су постигли први голм црвено-бели су искористили велику грешку Милетића и у контри постигли гол. Штопер Партизана је погрешио у додавању на својој половини, Бен је повукао контранапад и одлично упослио нападача Звезде, који је мало искоса са леве стране рутински пребацио истрчалог Стојковића.

Фудбалери Партизана не успевају да се повежу после два брза гола Звезде, чији играчи потпуно контролишу дешавања на терену. У 29. минуту Бен је шутирао преко гола из слободног ударца са 18 метара. Минут касније, Радоњић је покушао искоса са леве стране по земљи, али је Стојковић скратио угао и ногом одбранио шут.

Црно-бели тренутно не делују као екипа која на било који начин може да угрози гол Звезде, док је скоро сваки прелазак црвено-белих на половину ривала потенцијална прилика за гужву у казненом простору Стојковића. Први пут када су успели да повежу неколико додавања Ђукићеви изабранци су створили какву такву прилику. Ожеговић је у 40. минуту шутирао искоса са десне стране, али је Борјан без већих проблема зауставио тај покушај.

Поново су штопери Партизана направили шансу ривалу. Млади Светозар Марковић је погрешио у додавању на центру, Срнић је повукао контру три на два, успослио је на десној страни Пешића који је центрирао мало јаче, па Бен на другој стативи није успео да исконтролише лопту и боље је захвати. На истеку 45. минута Грујић свира крај првог полувремена.

19:37 – ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ
Почело је друго полувреме. Тренери током паузе нису ништа мењали у саставима екипа. Први су у наставку припретили фудбалери Партизана. У 52. минуту Јанковић је извео слободан ударац искоса са десне стране, али је Борјан сигурно интервенисао. Тошић је одмах потом ушао на терен уместо младог Ђерлека.

Нема никаквих већих узбуђења у првих 15 минута другог полувремена. По жути картон су добили Ожеговић и Бабић после међусобног дуела у којем је штопер Црвене звезде оборио нападача Партизана, који га је у паду ошамарио. После слободног ударца који је извео Тошић није било никакве гужве у казненом простору црвено-белих.

Меч је у 66. минуту прекинут због нереда на трибинама. Део навијача Црвене звезде су са северне трибине прешли на западну и кренули ка присталицама супротног табора који су смештени на тој трибни. И навијачи Партизана покушавају да сломе ограду која их дели, велики број припадника полиције покушава да смири ситуацију. После неколико минута ситуација на трибинама се примирила, па је дуел настављен.

Прва права прилика за Партизан у 75. минуту. Јанковић је по десној страни ушао у казнени простор Звезде, по земљи је упутио лопту ка Ожеговићу, који је са десетак метара шутирао из прве, али преко гола. Прва измена Милојевића у 81. минуту, уместо стрелца првог гола Радоњића на терену је Доналд. Ђукић уместо Тавамбе у игру убацује Ивановића.

У 87. минуту најбоља прилика за Партизан. Тошић је извео слободан ударац са 25 метара, мало искоса са десне стране, одлично је шутирао, али је Борјан успео да „извади“ лопту из горњег десног угла и пошаље је у корнер. У 88. минуту уместо Јанковића на трену је Сума. У 90. минуту уместо Срнића на терену је Аџић. Играће се шест минута надокнаде времена. Последња измена у екипи Звезде, уместо Бена у игри је Ненад Милијаш.

ГООООЛ – ОЖЕГОВИЋ СМАЊУЈЕ ИЗ ПЕНАЛА Буквално у последњем тренутку утакмице Партизан долази до почасног гола. Тошић је извео слободан ударац, Борјан је уз помоћ стативе успео да заустави тај покушај, али је један од дефанзиваца Црвене звезде повукао Ожеговића који је пошао ка лопти, па је Грујић показао на белу тачку. Млади нападач црно-белих је шутирао сигурно по сред гола.

После поготка уследила је велика гужва, после које су Сума и Доналд искључени. Само што су црвено-бели пошли с центра Грујић свира крај.