Прочитај ми чланак

САМО СРЂАН МОЖЕ ДА СПАСЕ НОВАКА Тренер саветује Ђоковића да слуша оца, а не Бекера

0

Новаче, врати се оцу Срђану, то ти је најбољи начин да се вратиш у светски тениски врх, поручује Радмило Арменулић

Чувени тениски тренер никако није сагласан са Борисом Бекером, који је у среду рекао да српски тенисер треба да се удаљи од породице.

Напротив, Арменулић саветује да се породичне везе Ђоковића учврсте, али да се Новак осим супрузи Јелени и деци окрене и родитељима. Новаков отац је недавно изјавио како очекује да се му син после паузе због операције десног лакта врати турнирима тек током мастерса на шљаци, тачније у Мадриду 6. маја.

Прерано се вратио

Ђоковић се уместо тога такмичио већ у марту и претрпео је неочекиван пораз већ на старту Индијан Велса од 109. на АТП листи Тароа Данијела (2:1). Арменулић сматра да је тако јер је Новак пожурио.

– Очекивао сам га на терену тек на Ђурђевдан, у Мадриду. Морао је максимално да се опорави и спреми пре повратка. Отац Срђан му је рекао да не треба да жури назад на терен пре турнира на шљаци. Саветујем Новаку да слуша оца, јер га је он увео у свет тениса и омогућио му успон у врх. Треба да се врати Срђану – изјавио је Арменулић за Информер.

Наш саговорник је поручио Бекеру да би требало да иде да се лечи због савета да Ђоковић треба да запостави породицу због тениса.

– Онда би и Роџер Федерер требало да уради исто. Та изјава је, да тако кажем, много глупа. Бекер се женио и разводио не знам ни сам колико пута. Он је сам занемаривао породицу и где га је то одвело? Ни не заслужује коментар. Једино савет да иде да посети неког лекара – истакао је Арменулић.

Ђоковић се двоумио да ли да се из Америке после пораза у Индијан Велсу врати у Европу, али је одлучио да остане у Мајамију. Арменулићу се та одлука не допада.

– Видим да неки стручњаци сматрају да су му мечеви потребни како би се вратио у форму. Не мислим да је то добро. Па и сам Новак је рекао да не може да се такмичи ако није 100 одсто спреман. Од Данијела је изгубио онако јер је био неспреман. Требало је да прескочи мастерс у Мајамију и да се добро припреми за шљаку – подвукао је Арменулић.

Био и прехлађен

Ђоковића је претходних недеља у Америци мучила и прехлада. Међутим, многи поручују да је још рано отписивати га, посебно што је на свим турнирима међу фаворитима због претходних резултата.

Српски ас је у Мајамију шест пута тријумфовао, баш као и његов тренер Андре Агаси и њих двојица су рекордери. Ноле је од 2014. до 2016. три пута узастопно освајао турнир на Флориди, а то је први мастерс који је освојио у каријери, давне 2007. године.