ПРИВАТИЗАЦИЈА У ПОМОРАВСКОМ округу угасила 30 предузећа

0

Јагодина – Транзиција и приватизације, угасиле су 30 предузећа и оставиле без посла преко 20.000 радника у поморавском округу, али председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма каже да се интензивно ради на опоравку са акцентом на инвестицијама, извозу и запошљавању, што даје резултате.

ПРАВОСЛАВНА ПОУКА: Новац. Тешка тема

41

Тема новца је тешка тема. Иако он више није само метал, већ чешће папир, а понекад и нешто виртуелно, што уз помоћ картице делује у свету, његова тежина се није смањила.

АЛЕКСАНДАР ПРОХАНОВ: Ако Русе и Србе неко завади и посвађа, биће то трагедија

23

Мислим да су Руси стрпљивији од Срба, нити желе „цветне револуције“ нити су им потребне

АТИНИ НЕСТАЈЕ НОВАЦ крајем месеца

8

Берлин – Грчка влада стрепи да ће државна каса већ крајем месеца бити празна, тврди немачки дневник „Франкфуртер Алгемајне цајтунг“ (ФАЗ).

ПУПИНОВ ГРОБ одржавају масони

5

Славни српски научник на листи припадника слободних масона. Иако никада није јавно рекао да припада Братству слободних зидара сахрањен је на масонском гробљу

СТРУЈА СКУПЉА већ у рачуну за април

5

Разговори о начину на који ће бити спроведена одлука о поскупљењу струје за 15 одсто биће окончани сутрa.

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: И Вермахт је „интегрисао“ Европу од Атлантика скоро до Москве

13

„Интереси Исланда су боље задовољени изван ЕУ”, службени је став Рејкјавика. Како ће сада реаговати ЕУ? Шта ако се Велика Британија на референдуму одлучи за излазак из уније?

КИРИЛ: У Европи као да оживљава крсташка идеологија која је доводила до светских ратова

17

Иступивши на Светском руском народном сабору, патријарх Кирил нагласио: Некада заједнички хришћански фундамент Европе данас је подвргнут разарању. Хришћански морал замењује хедонистички култ којем се жртвују и породична верност, и животи зачетих а нерођених, па и сама природа човека. То је веома озбиљан изазов који Западна Европа неће моћи сама да савлада. Може опет, као у стара времена, бити потребна мисија Русије

ОВО ЈЕ ПРВИ ЗАБРАЊЕНИ ФИЛМ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Ево како су Руси приказали Тита и Дражу (Видео,Фото)

2

Доживотни председник СФРЈ забранио је емитовање совјетско-југословенског филма „У планинама Југославије“ јер му се није није свидело како га је у филму одглумио руски глумац

САД ПЛАНИРАЈУ ДА УХАПСЕ и депортују око 150 Срба из Босне

1

Влада Сједињених Америчких Држава припрема велику акцију хапшења током које планирају, према писању америчких медија, да ухапсе и депортују око 150 избеглица из БиХ, који годинама живе у Америци. Реч је, готово искључиво о Србима, за које амерички истражни органи сматрају да су умешани у ратне злочине. Америчке имиграционе службе верују да ће број депортованих бити повећан на 600, пише РТРС.

АЛБАНАЦ КОЈИ ЈЕ МИТРОВИЋУ ОТЕО ДРОН: То је сада прошлост иако сви знамо историју (Видео)

2

Репрезентативац Албаније се и даље нада да ће, упркос одлуци УЕФА да меч региструје службеним резултатом у корист Србије, више инстанце преиначити ту одлуку

ОТАЦ ОТЕТЕ МАШЕ: Моју ћерку су дрогирали, једва ме је препознала

4

Била је беспомоћна и збуњена, није реаговала на своје име, на мене. У полицији верују да су јој дали седатив да је лакше пренесу преко границе, каже Дамир

2015. ЈЕ ГОДИНА БУЂЕЊА СРБА У 7523. години

117

Метафизички скандал, који само Срби могу себи да дозволе и уопште да га изведу догодио се у последње време међу многим Сорабима у земљи и расејању.

Џејмс Кер-Линдзи: Лојалност Србије је на страни Запада, морамо заједно против Русије

26

Београд мора да води рачуна о односима са Москвом док се не нађе коначно решење за Косово и Метохију.

Ноле поручио ривалима: Увек ћу имати мотивацију за новe титулe

0

Нисам знао да нико од 2006. године није одбранио трофеј у Индијан Велсу, сад имам додатну стимулацију, рекао Ђоковић после победе над Багдатисом.

САД ПРЕД ХАОСОМ: Калифорнија остаје без воде, рециклираће из канализације како би преживели!

10

Научници НАСА упозорили су власти Калифорније да у тој америчкој савезној држави воде за пиће има за још само годину дана и да је паметно троше.

Америка шаље тенкове, а криви Русију за агресију

10

САД се спремају да распореде 800 тенкова у више земаља Европе, саопштила је у интервјуу немачким медијима министарка одбране Немачке Урсула фон дер Лајен. Неки тенкови већ учествују у војним вежбама НАТО у Естонији и остаће тамо на неодређено време ради уздржавања „руске агресије“.

НОВИ ПРОБЛЕМ УКРАЈИНЕ: Закарпатје тражи аутономију

1

У саопштењу после Конгреса наводи се да је на референдумима 1991. године приближно 80 одсто житеља Закарпатја „фактички гласало за давање аутономног статуса региону“.

ГАРСИЈА: Нека САД и Европа не заборављају своју крваву историју

17

„САД су претња суверенитету свих земаља Латинске Америке. Оне су озбиљна претња и животима Латиноамериканаца”- нагласио је Гарсија.

ТОТАЛНО ПОНИЖАВАЊЕ: Амерички маринци у Панчеву обучавали подофицире Војске Србије

16

Сарадња Центра за обуку и усавршавање подофицира у Војсци Србије и Европске команде армије САД, у оквиру које су четири америчка маринца боравила у Панчеву, траје од 2010. године