„Мог бату нико не сме да дира“: Жандарме сумњиче и за мучење Андреја Вучића

7

Припадници МУП који су тукли браћу српског премијера и градоначелника Београда терете се за злостављање. Тужилаштво спроводи доказне радње, под истрагом четворица

Велика Британија: Штитићемо територијални интегритет БиХ, нема поделе

16

Шеф дипломатије Велике Британије Филип Хамонд позвао је политичаре у БиХ да престану да воде расправе о референдумима и отцепљењу јер су оне беспредметне.

Еулекс продужио за још два месеца притвор Оливеру Ивановићу

0

СДП је додао да мисија ЕУ на Косову има двоструке аршине према притвореницима те постоји благонаклон однос према осумњиченим Албанцима, док је Ивановић у притвору већ девет месеци.

Хоџај: За пет година, решићемо сва отворена питања са Србијом

3

Енвер Хоџај изјавио је данас да су Београд и Приштина ушли у нову фазу односа и да је сада потребна нормализација односа ширих друштвених слојева, а не само политичких елита. Он је уверен да између Београда и Приштине за пет година више неће бити отворених питања.

Умит Јардим: Турска неће уводити санкције Русији због кризе у Украјини

6

„Не видим руско-турске односе у оквирима тих санкција против Русије. Руско-турски односи развијају се природно и они су посебни на свој начин. Такве односе ћемо задржати“, рекао је Јардим.

Рама: Одлука Уефе политички мотивисана

0

Албански премијер Еди Рама рекао је да је одлука Уефе поводом утакмице Србија – Албанија политички мотивисана и подржао ФС Албаније у намери да уложи жалбу.

Путин: Не дај Боже да неко покуша да употреби силу на истоку Украјине!

21

Руски председник Владимир Путин изјавио је да шансе за постизање договора о решењу ситуације у Украјини још постоје, али да примена силе може ситуацију да одведе у ћорсокак, додајући да не види жељу украјинских власти да решавају проблем уз помоћ политичког процеса.

Македонци засули гејеве камењем и флашама!

10

Око 30 особа с маскама је, бацајући каменице и боце, данас напало активисте македонског геј покрета у Скопљу, ранивши двоје људи, саопштила је македонска полиција.

ПОЛИТИЧКА АНАЛИЗА – да ли смо добили нови ДСС

12

Да ли избор Санде Рашковић Ивић са собом доноси промене у некада најпопуларнијој партији ДОС-а?

Кина са још 20 држава формирала „алтернативу Светској банци“

17

Поред Кине, меморандум су потписале ове земље: Индија, Сингапур, Вијетнам, Филипини, Монголија, Бангладеш, Брунеј, Камбоџа, Казахстан, Кувајт, Лаос, Малезија, Мјанмар, Непал, Оман, Пакистан, Катар, Шри-Ланка, Тајланд и Узбекистан.

ХИСТЕРИЈА У ШВЕДСКОЈ: Где је више та руска подморница?

4

Шеф шведског особља је рекао да ће се, ако се нешто пронађе, пуцати на њега да изађе на површину.

„БИЋЕ БОЉЕ, САМО СЕ СТРПИТЕ“: Пропаст Вучићеве штедње (ПОГЛЕДАЈТЕ)

17

Влада Србије је усвојила ребаланс буџета за 2014. годину, али су бројке представљене јавности у најмању руку шокантне. Упркос свим мукама, „тешким реформама“ и громогласно најављиваним мерама штедње, рупа у буџету ће заправо бити већа, а не мања!

Руси шаљу портпаролу Стејт департмента уџбеник из географије на поклон

6

Џенифер Псаки, портпарол Стејт департмента, увелико већ позната у свету по комичним испадима у комуникацији са новинарима, као и представљању погрешних информација о Русији, добиће на поклон уџбеник из географије од стране представника Јавне коморе Руске Федерације.

ПРАВДАО БОМБАРДОВАЊЕ СРБИЈЕ: Девенпорт проглашен почасним грађанином Панчева

17

Гласовима одборника СНС и ДС Мајкл Девенпорт проглашен почасним грађанином Панчева

Ешдаун: Стање у БиХ је тако лоше да не треба искључити ни нови рат

13

Некадашњи високи представник међународне заједнице у Босни и Херцеговини Педи Ешдаун упозорава да стање у БиХ представља опасност по цео регион и позива Европску унију да се што пре одлучније ангажује и спаси државу од пропасти.

„Српско становиште“, едиција за националне интелектуалце

0

Српско становиште је библиотека која је настала на основу идеје Милоша Црњанског, коју је разрадио Мило Ломпар, да ствари, једном за свагда, треба гледати искључиво са српског становишта. Међу ауторима који су објавили књиге у оквиру ове едиције су: Коста Чавошки, Слободан Антонић, Мило Ломпар, Дејан Мировић и други.

(Не)морална страна капитализма

2

За разлику од многих економских анализа и процена, које се могу прочитати у дневној штампи, где се хвали или критикује капитализам и неолиберализам као тренутно једина прихватљива опција у нашем политичком и економском курсу, овај текст се неће бавити економским последицама које произлазе из српске верзије неолиберализма, већ је акценат стављен на морално деградирајући полoжај радника који у таквом систему проводи свој животни и радни век.

Радикали блокирали два новосадска моста

3

Поводом погоршања здравственог стања др Војислава Шешеља, Градски одбор СРС Нови Сад, организовао је данас протестну вожњу централним новосадским улицама у којој је учествовало више од стотину аутомобила.

СРПСКА ИСТОРИЈА: О злочинима комуниста над Србима (Мапа)

106

Директива је, дакле, захтевала убиства широког круга људи, што је ускоро почело да се спроводи у дело. Најпре у Србији. И најпре по српским варошима и селима. И опет је употребљен познати рецепт са слањем Лењина да диже револуцију и разбија систем „изнутра“.

ПРВИ СВЕТСКИ РАТ: Зашто је Русија помогла Србији и упропастила себе

3

Прошао је читав век од највећег сукоба у дотадашњој историји човечанства, али тај временски период није разјаснио многа питања, која имају сасвим прецизне одговоре. Да бисмо схватили узрок немогућности утврђивања истине, довољно је да знамо да постоје историјске чињенице, али постоји и догма која не полази од истине, већ од „истине“ која не сме да се доведе у питање