НАЈВЕЋЕ НАЛАЗИШТЕ ГАСА НА СВЕТУ: Овде живе са највећом платом (Видео + фото)

2

Највећа руска мултинационална компанија Газпром пракички је власник тог дела Сибира, држава у држави. Нека врста фантазмагоричног бајковитог града усред ничега.

Истина у медијима – стварност или потреба

0

Већина ћути, јер је неинформисана, тј. онемогућена, да дође до правих информација и сазна истину уз помоћ, које би могла да делује, да се организује и тражи оно што му припада, као и да покрене неке ствари, које би биле на корист свих нас.

Нинковић: Титула је још далеко!

0

Све мање корака дели Црвену звезду од шест година чеканог шампионског пехара. После Партизановог пораза у Крушевцу (0:2) и победе црвено-белих над нишким Радничким (2:0), с „Маракане“ ће у суботу понети ка Хумској огроман оптимизам, шест бодова предности и распламсалу жељу да у 146. вечитом дербију ставе тачку на трку с комшијама.

Префињена војна тактика Русије због које Американце боли глава

10

Поводом анексије Крима, амерички државни секретар Џон Кери оптужио је Русе да се понашају “као у 19. веку”. Али, западни војни стручњаци који прате збивања на Криму и у источној Украјини сматрају, међутим, да је руска војска успешно савладала и да користи стратегије и тактике 21. века: комбинује сајбер рат и информативну кампању и има одлично обучене специјалце.

УКРАЈИНА: Кијев дао нови оружани ултиматум проруским снагама (Из часа у час)

8

Одмах смирите ситуацију и започните преговоре уместо што намерно изврћете договор из Женеве, наводи се у веома оштром саопштењу МИП Русије.

Како је Шекспир изазвао еколошку катастрофу и пад авиона

0

Данас је 450-годишњица од рођења енглеског драмског писца Вилијама Шекспира чија се заоставштина слави широм света, али у САД не гледају благонаклоно на један њен аспект.

Америци је остало годину и по до краха долара

2

Пренадувани мехур уграђен у америчке берзе лишиће Вашингтон полуге владања светом, а конкуренти постају евро, јуан и рубља.

Партизан и даље сања пенал у дербију, Звезда га никако не жели! (ВИДЕО)

0

Партизанов навијач 19 година није имао прилику да види играча његовог вољеног клуба да изводи пенал против Црвене звезде у вечитом дербију. С друге стране, добрих шест година неки Звездин играч није застресао мрежу шутем са беле тачке.

У Партизану не размишљају о завршетку шампионских снова: Трка још није решена

0

Није крај, остало је још 15 бодова у игри, кажу у Партизану. После вероватно најслабијег пролећног издања и потпуно заслуженог пораза у Крушевцу, у Хумској не желе да истакну белу заставу и поред тога што и са победом у дербију морају да се загледају „у звезде“.

Српско искуство сукоба цивилизација

5

У положај сиромаштва, поробљености и понижености смо доспели странствујући тамо где нам није место.

Четнички покрет открива нове плаћенике у Украјини

11

Четнички покрет шаље јасну поруку свим зликовцима који дођу у Украјину желећи да зараде свој крвави новац убијајући нашу православну браћу, да неће доживети да потроше тај новац. Свеславјански народ никада није био уједињенији и јачи. Нека добро размисле сви који желе да зараде свој крвави новац у древној Русији.

Црква старија од државе: ДСС једина странка која је завештала имовину СПЦ

3

У случају да се странка расформира, сва имовина ће припасти Српској православној цркви и то стоји у статуту још од како је странка основана – каже Милош Алигрудић, а ту информацију нам је потврдио и Дејан Михајлов, који је додао да је такав став ДСС-а сасвим логичан, јер је “црква старија и од нас и од наше државе”.

ПАНИКА У БРИТАНИЈИ: Руски авиони надомак Шкотске, Енглези дигли авијацију

37

Руски авиони су се појавили близу обале Шкотске а одмах потом је издата узбуна како би се подигли авиони краљевске авијације

САД прижељкују рат Русије и Украјине, али НАТО неће помоћи Кијеву

5

Војно-политички коментатор Мирослав Лазански тврди да је Русија спремна да брани своје сународнике на истоку Украјине војном силом уколико се Кијев одважи да оружјем крене на Доњецк и друге побуњене области.

Руски одговор ЦГ: Молили сте нас и звали браћо, а сада нож у леђа – ЋАО

23

Tрећина туриста су Руси. Црногорски политичари имају кратко памћење”, изјавио је руски амбасадор у Подгорици Андреј Нестеренко, наводећи да су 2005. године црногорски званичници буквално молили Русе да подрже инвестиције у Црној Гори, говорећи да су Руси браћа, а да их сада избацују.

Тахири: УН да оснују трибунал за Србе због силовања на Косову

9

Такозвана заменица премијера Косова Едита Тахири изјавила је да је покренуто потписивање петиције којом ће се од Савета безбедности УН затражити оснивање трибунала за Србију због, како се наводи, силовања припадника српских снага на Косову током рата на том подручју крајем деведесетих година.

Како НАТО малтретира српске породице

3

Стојан Жупљанин, бивши начелник Центра службе безбедности у Бања Луци и бивши саветник председника Републике Српске за унутрашње послове, чека правоснажну одлуку у Хашком трибуналу. Разговарали смо са његовим синовима Младеном, Павлом и њиховим кумом Томом Ђурићем о притисцима на њихове породице и пријатеље и уценама које су долазиле од НАТО снага, Ције, домаћих служби и служби из Србије.

Нова влада имаће шеснаест министарстава

0

Бабић је казао да ће посланици сутра почети расправу о тим предлозима закона, а да ће 27. априла Србија добити нову владу.

Карићи се враћају у Србију?

0

Богољуб и Сретен Карић, оптужени у одсуству за наношење штете Мобтелу у периоду од 1998. до 2005, могли би ускоро да се врате у Србију

Синиша Мали нови градоначелник Београда

2

Данас је иначе конституисана Скупштина града Београда, а одборник СПС-а Никола Никодијевић изабран је за председника београдског парламента.