МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Војска најпоузданији део друштва

4

Највећи напредак остварен је у стварању доктринарног оквира новог система управљања обуком, развоја концепта оперативних способности, реформе војног образовања, професионализације, развоја способности за учешће у мултинационалним операцијама и успостављању верске службе.

РУСКИ ДОМ: Представљање књига Јелене Гускове 23. април 2014. у 19:00

0

23. априла у 19ч у Руском дому промоција књига Јелена Гускове „Косово и Метохија. Рат и услови мира“ и „Балкански путеви и сумануто беспуће. Мишљење руског историчара“.

Бруталан напад Друге Србије на Патријарха Иринеја!

11

Мржња кипти из огромне већине текстова објављених у „Е-новинама“, ниједан сајт у региону, укључујући оне најекстремније хрватске и бошњачке, сајтове усташких организација, не гаји и не шири такву мржњу према Србима, као аутори „Е-новина“ и њихови читаоци-форумаши.

БОЈОВИЋ: Вук је невин, није имао злу намеру! ОТАЦ: Тужићу ЗОО врт!

6

Да је животиња хтела да закоље двогодишње дете, то би и учинила, објаснио директор београдског зоо-врта. Огорчени отац уверен да је било пропуста у обезбеђењу објекта.

ЋИРО БЛАЖЕВИЋ: Коме смета Република Српска нека иде у ПМ

4

Изјава актуелног тренера Слободе из Тузле Мирослава Ћире Блажевића да не види ништа спорно у томе да води репрезентацију Републике Српске, и да би радо прихватио позив Милорада Додика, прилично је узбуркала страсти на Балкану.

МАКЉАЖА У БЕЧУ: Масовна туча Албанаца и Бошњака, радили и ножеви!

19

Сумња се да је реч о тучи две непријатељске групе Албанаца са Косова и Бошњака, стоји у саопштењу аустријске полиције а преноси новинска агенција АПА!

Путин: Русија ће на свом делу Арктика направити базу

0

Путин је позвао руске експерте и дипломате да искористе успешно искуство одбране сваког дела континенталног гребена и акваторије Русије у Северном Леденом океану током медјународноправног утврђивања спољних граница, наводећи као пример 52.000 квадратних километара континенталног гребена у Охотском мору.

Шулц: Увођење санкција Русији имаће озбиљне економске последице по ЕУ

3

У случају увођења санкција Русији, требало би да грађане европских земаља припремимо на чињеницу да ће такве мере сигурно имати извесног утицаја на нашу економију, при чему ће европски енергетски трошкови порасти, а европске инвестиције бити блокиране у Русији“, изјавио је Шулц у интервју за француски дневник „Паризјен“.

Преминуо Јован Кркобабић!

6

Лидер и оснивач Партије уједињених прензионера Србије преминуо је данас у Београду

Патријарх Иринеј служио литургију за усташке жртве конц-логора Јасеновац

1

Литургији служеној за упокојене душе јасеновачких мученика и страдалника у селу Млака у Другом светском рату, присустовао је представник Владе РС директор Секретаријата за вере Драган Давидовић, председник Српског народног већа (СНВ) у Хрватској Милорад Пуповац, универзитетски професор и бивши потпредседник хрватске Владе Слободан Узелац, председник СКПД Просвјета из Хрватске Чеда Вишњић и више стотина верника из Западне Славоније.

Албанци хоће да руше цркву Христа Спаса у Приштини

2

Дaрдан Гаши је за РТВ 21 изјавио да је овај објекат, из времена Слободана Милошевића, изграђен без дозволе и да ће као такав бити и третиран

Пантић: Бриселским споразумом север прешао у косовске институције

1

Бивши градоначелник северне Косовске Митровице Крстимир Пантић истиче да је новац намењен српској заједници на Космету нестајао на путу од Београда до Косова и Метохије, а мањи део који је стигао на Косово злоупотребиле су локалне фирме, локални политичари и функционери из Београда.

Црна Гора: Такмичење за Мис Албаније одржаће се у Улцињу

5

То су, како се наводи, договорили председник Општине Улцињ Фатмир Ђека и продуцент ове манифестације Петрија Боза.

Погледајте најновији руски покретни извиђачки роботски систем (ВИДЕО)

0

Систем је смештен у оклопно борбено возило без људске посаде и ради на даљинско управљање

ШЕШЕЉУ УГРОЖЕН ЖИВОТ: Одбија хемиотерапију, јер неће у самицу!

26

Лидер радикала Војислав Шешељ, 19. децембра прошле године је оперисао рак дебелог црева и лимфних чворова, од тада је примио само једну хемиотерапију одбија лечење због седмодневне изолације у неусловној затворској болници. Његова супруга Јадранка каже да стога

ПОПЛАВЕ У СРБИЈИ: Поједини путеви непроходни, најтеже у Ђунису

0

У Ђунису у ноћи између недеље и понедељка водостај порастао за око 20 центиметара, евакусано до сада 503 особе . Непроходна деоница Блажево – Мерћез – Куршумлија, кише и бујице оштетиле коловоз на делу пута Краљево – Гоч

Украјина: Турчинов најавио покретање „антитерористичке“ акције на истоку (Из часа у час)

7

Олександар Турчинов в.д. председника Украјине наредио је моментално покретање „антитерористичке“ акције на истоку земље, реагујући на вести да је у околини Славјанска пронађено беживотно тело отетог локалног функционера Владмира Рибака, локалног посланика проевропске партије чији је лидер Јулија Тимошенко. Турчинов је оптужио проруске снаге, наводне убице који муче и убијају у

На данашњи дан: Покушај бекства логораша из Јасеновца

13

На данашњи дан 1945. године око 600 преживелих заточеника хрватског усташког концентрационог логора Јасеновац покушало је да се очајничким пробојем докопа слободе, али је у томе успело само њих 60.

Самохраној мајци са петоро деце потребан дом

0

Мица Ћуповић (38) са дсве ћерке и три сина живи у селу Росица код Рибарске Бање у крајње нехуманим условима. Пре две године добили струју. Социјална помоћ од око 20.000 динара довољна за пуко преживљавање

Без посла сваки трећи радно способан грађанин Србије

1

На мартовској листи је чак 790.501 име тражиоца запослења. Највеће учешће у регистрованој незапослености, према евиденцији Националне службе за запошљавање, има регион Шумадије и Западне Србије