СПРЕЧИЛИ РУСИ: Олимпијски Сочи покушали да дигну у ваздух

1

“Ово је била намера банди у Русији и лица која су се налазила на територијама других земаља, пре свега Турске, Сирије, Немачке и Аустрије а који су спремали терористичке нападе на олимпијске објекте уз активности бомбаша самоубица“, – објаснио је Бортников.

НЕМАЧКИ НОВИНАР ОТКРИЛИ ИСТИНУ: Нова сазнања о пуцњави на Мајдану

0

Појављују се докази супротни званичној верзији Кијева да су за смрт 30 људи на Мајдану одговорни Јануковичеви снајперисти, пише Дојче веле.

ПУТИН ПИСАО НИКОЛИЋУ: Европа Украјини обећава шарену лажу!

4

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин посетио је данас у Београду председника Србије Томислава Николића и том приликом му је уручио писмо руског председника Владимира Путина, у којем он апелује на хитне консултације европских министара да би се обезбедиле испоруке и транзит руског гаса преко Украјине.

Шта је стварна идеологија Владимира Путина?

3

Раније је Путин балансирао између конзервативизма и либерализма, а сада између конзервативизма и прагматизма.

СРБИЈА И НАТО: Фаталне последице НАТО симултанке на Балкану

6

Април 1999. године за Србију ће ући у историју ратовања, нажалост, без апела светских покрета зелених да се то никад више не понови. НАТО је 18. априла бомбардовао Рафинерију нафте у Новом Саду (у 1 час), а између 1 и 1:10 часова Петрохемију, Фабрику азотних ђубрива и Рафинерију у Панчеву. Ови објекти су били мета вишеструког бомбардовања и пре и после овог датума, али тог дана су напади били готово истовремени и са гледишта атмосферског транспорта димне перјанице, које су се дизале и до 2-3 км, сјединиле су се у један отровни облак.

Ко командује Војском Србије? (Видео)

24

По наређењу Небојше Родића, министра одбране Србије, у среду 9. априла 2014. Дом војске Србије је отказао презентацију књиге пуковника ВРС Ратка Шкрбића Сребреничка подвала која је требало да се одржи следећег дана, 10. априла, у 18 часова. Презентација је била уговорена и потврђена са управом Дома војске месец дана унапред.

Врхунац цензуре: У Србији је лајк на фејсбуку кривично дело?!

7

Два човека су у притвору због списка „србомрзаца“ и позива на насиље. Међутим, било је многих који су на интернету подржали садржаје због којих су портпарол посебних јединица полиције Радомир Почуча и припадник организације „Наши“ Иван Ивановић приведени.

Истерали Србе дивљим свињама!

3

Безбедност и имовина српских повратника у возућком насељу Предрази, у Федерацији Босне и Херцеговине, нарушена је неконтролисаним убацивањем крда дивљих свиња које је организовала локална Секција Ловачког друштва “Клек” из Завидовића, изјавио је Срни председник Завичајног удружења Завидовићана Зоран Благојевић, који је осудио убацивање крда опасне дивљачи и прављење хранилишта у близи српских кућа.

Словенац, Црногорац и Босанац се тркали на аутопуту… И сви кажњени

3

Вест почиње као виц: Срели се на аутопуту Словенац, Црногорац и Босанац и решили да виде ко је бржи. А шта се онда десило? Трку за „велику награду Југославије“ прекинула је хрватска полиција и свој тројици одрезала новчану казну и забрану управљања возилом од годину дана на територији Хрватске.

ПРОФЕСОР КОЈИ ЈЕ РЕШИО НЕРЕШИВ МАТЕМАТИЧКИ ПРОБЛЕМ ДАО СВОЈ РАД НА УВИД: Нађите грешку!

3

Текст објављен у „Новостима“ о Ужичанину Михаилу М. Бошковићу (69), професору који је решио два од укупно четири „нерешива“ проблема класичне математке, изазвао је реаговање и полемику у стручној јавности, али и многобројних читалаца у Србији и иностранству.

Шта су заправо бетонски прстенови који су изградили нацисти у Русији? (Видео)

0

У близини руског села Линакхамари код Барентсовог мора налазе не необичне грађевине које су саградили нацисти за време Другог светског рата.

Ако га ЕУ неће, руски гас „оде” за Азију

1

Без обзира на све препреке, гасовод „Јужни ток“ биће изграђен! Русија се не плаши санкција Запада због Украјине и ако до њих дође, своје енергенте ће преусмерити на Исток, где постоји једнак интерес као и у Европи. Москва не разуме зашто се Брисел меша у тренутно затегнуте односе Руске Федерације и Сједињених Америчких Држава.

Разоткривено лице лажне хуманитарке Наташе Кандић

9

Отказивање промоције књиге „Сребреничка подвала“ у Дому војске Србије у Београду на иницијативу предсједника Фонда за хуманитарно право Наташе Кандић разоткрило је право лице ове лажне хуманитарке и те организације, изјавио је предсједник невладине органиазције „Историјски пројекат Сребреница“ Стефан Каргановић.

У Товаришеву откривање спомен плоче Гаврилу Принципу и солунским добровољцима

2

Поводом обележавања стогодишњице од избијања Првог светског рата, Подружница Удружења Огњена Марија Ливањска из Товаришева и Обровца и Месна заједница Товаришево (Општина Бачка Паланка) одлучили су да открију спомен-бисту Гаврилу Принципу и спомен-плочу солунским добровољцима из Товаришева.

Владимир Кршљанин за „Србин инфо“: Српски отпор западној агресији је створио Владимира Путина

7

Редакција „Србин инфо“ је разговарала са Владимиром Кршљанином, копредседником Народног фронта, председником Покрета за Србију, бившим амбасадором и блиским сарадником Слободана Милошевића и почасним професором Руског државног трговинско-економског универзитета.

Румунија и САД почели заједничке војне вежбе у северозападном делу Румуније

0

У четвртој таквој вежби по реду учествује око 450 румунских и америчких војника, четири америчка ловачка авиона Ф 16 и један румунски Миг 21.

Дачић: Тадић се понаша као лажни цар Шћепан Мали

2

Одлазећи премијер Ивица Дачић изјавио је данас у Јагодини да се председник НДС-а Борис Тадић не пита ко ће ући у будућу владу, а ко неће, јер он није победио на изборима да би могао да условљава.

Банда Умарова уништена крајем прошле године

0

Бандитска група терориста Доку Умарова је ликвидирана крајем 2013. године, саопштио је директор ФСБ-а Русије, Александар Бортников.

У Црно море крећу француски бродови

4

Због погоршавања кризе у Украјини, у воде Црног мора послат је велики обавештајни брод француске морнарице “Dupuy de Lome“. Тренутно се он налази у Мраморном мору на путу ка Истанбулу.

Жак Сапир: Долар неће још дуго бити једина валута за међународне обрачуне

3

Француски економиста и директор Више школе социолошких наука Жак Сапир сматра да то и јесте европски проблем, јер је курс евра у односу на долар прецењен. И то је проблем за конкурентску способност Европе: