Прочитај ми чланак

РОНАЛДО БЕСПОМОЋАН: Тотенхем разбио Реал! Голеада на 7 мечева Лиге шампиона!

0

Фудбалери Тотенхема победили су Реал Мадрид у Лондону у утакмици четвртог кола Групе Х ЛИге шампиона - 3:1 (1:0).

Деле Али са два гола (27. и 56. минут) и Кристијан Ериксен (65) са једним бацили су на колена шампиона Европе.

Кристијано Роналдо је у 80. минуту успео само да ублажи пораз „краља“.

Био је ово први неуспех Реала у групној фази Лиге шампиона после 30 утакмица!

У другом мечу Групе Х Борусија Дортмунд се поново обрукала. Као и пре две недеље на Кипру, сада је код куће играла само 1:1 са АПОЕЛ-ом.

Домаћин је повео преко Гереира у 29. минуту и чинило се да ће рутински одрадити посао. Међутим, Поте је изједначио у 51. минуту, а у наствку гости су се грчевито бранили и одбранили.

Због резултата из Дортмунда, Мадриђане није много заболео пораз у Лондону. Тотенхем води на табели са десет бодова и обезбедио је пролазак у нокаут фазу, Реал има седам, а Борусија и АПОЕЛ по два.

Луду утакмицу одиграли су Наполи и Манчестер сити – 2:4 (1:1).

Инсиње је довео домаћина у вођство у 21. минуту, али су Отаменди (34) и Стоунс (48) направили преокрет. Наполитанци су успели да изједначе голом Жоржиња из пенала у 62, али су Агуеро у 69. и Стерлинг у 92. довели тим Серхија Агуера на домак пласмана у осмину финала.

Шахтјор је у Харкову оправдао улогу фаворита против Фејенорда 3:1 (2:1). Холанђани су повели већ у 12. минуту преко Јоргенсена, али је само пет минута касније већ било 2:1. Заслуге за то припадају Фереири и Марлосу.
Тријумф „рудара“ потврдио је Марлос својим другим голом, у 67. минуту.

„Грађани“ су обезбедили пролеће у Лиги шампиона, јер имају максималних 12 бодова, а близу тог циља је и Шахтјор са девет. Наполи је скупио три бода, док Фејенорд нема ниједан.

Ливерпула је победио на свом терену Марибор са 3:0, док је Севиља такође код куће са 2:1 тријумфовала против Спартака из Москве у Групи Е.

Ливерпул на стадиону Енфилд није успео у првом полувремену да поведе против Марибора, али је већ у 49. стигао до предности голом Мохамеда Салаха који је искористио добар центаршут Трента Александер-Арнолда.
Само четири минута касније Ливерпул је могао до другог гола, али је Јасмин Ханданович одбранио једанаестерац Џејмсу Милнеру, да би у 64. на 2:0 повисио Емре Џан који је искорисио додавање Милнера.

Српски репрезентативац Марко Грујић у игру је ушао у 85. минуту уместо Роберта Фирмина, да би пет минута по његовом уласку Ливерпу постигао и трећи гол који је био дело Данијела Стариџа и Алберта Морена.

Севиља је лако победила Спартак, пошто је руски тим тек у самом финишу утакмице успео да ублажи пораз. Голове за Севиљу постигли су Клемон Лангле у 30. и Енвер Банега у 59. минуту.

Једини гол за Спартак постигао је Зе Луис у 78. минуту.

Ливерпул је лидер Групе Е са осам бодова, једним више од Севиље, док је Спартак трећи са пет, а Марибор је на зачељу без бодова.

Порта је савладао Лајпциг са 3:1 у Групи Г.

Порто је пред својим навијачима надиграо вицешампиона немачке и тако се укључио у борбу за пласман у осмину финала.

Домаћин је до предности дошао после гужве у шеснаестерцу Лајпцига након корнера у 13. минуту. Лопта се након неколико покушаја фудбалера Порта одбила на леви бок до усамљеног Ектора Ерере који није имао тежак задатак да своји тим доведе до предности.

Лајпциг је у 48. минуту стигао до изједначења лоб ударцем Тима Вернера који је искористио добро додавање кроз средину Марсела Сабицера, те је са ивице шеснаестерца пребацио Хосеа Сеа.

Порто је поново до предности дошао у 61. минуту, а стрелац је био Данило Перира, да би коначних 3:1 у судијској надокнади времена поставио Максимлијано Переира.

Раније данас Бешикташ и Монако играли су нерешено 1:1.

Бешикташ је први у Групи Г са 10 бодова, шест има Порто, док је Лајпциг на трећем месту са четири, а Монако је последњи са два.

На седам утакмица у вечерњем термину постигнуто је чак 26 голова!

Група Е:
Ливерпул – Марибор 3:0 (0:0)
/Салах 49, Џан 64, Стариџ 90/

Севиља – Спартак 2:1 (1:0)
/Ленгле 30, Банега 59 – Зе Луис 78/

Група Ф:
Наполи – Манчестер сити 2:4 (1:1)
/Инсиње 21, Жоржињо пен 62 – Отаменди 34, Стоунс 48, Агуеро 69, Стерлинг 90+2/

Шахтјор – Фејенорд 3:1 (2:1)
/Фереира 14, Марлос 17, 67 – Јоргенсен 12/

Група Г:
Бешикташ – Монако 1:1 (0:1)
/Тосун пен 54 – Рони Лопез 45+1/

Порто – Лајпциг 3:1 (1:0)
/Ерера 13, Д. Переира 62, М. Переира 90+3. – Вернер 48/

Група Х:
Борусија Дортмунд – АПОЕЛ 1:1 (1:0)
/Гереиро 29 – Поте 51/

Тотенхем – Реал Мадрид 3:1 (1:0)
/Деле Али 27, 56, Ериксен 65 – Тотенхем 80/