Прочитај ми чланак

СУД ОДБАЦИО ТУЖБУ ПРОТИВ ШЕШЕЉА јер се Радуловић није појавио на рочишту

0

Први основни суд у Београду данас је по аутоматизму одбацио приватну тужбу за клевету, коју је лидер Покрета "Доста је било" Саша Радуловић поднео против председника Српске радикалне странке (СРС) Војислава Шешеља, јер се Радуловић или његов адвокат нису појавили на припремном рочишту.

– Суд је одбио Радуловићеву тужбу по аутоматизму јер се он а ни његов заступник нису појавили на припремном рочишту, што по закону значи да председник тог покрета одустаје од тужбе – рекла је агенцији Бета портпаролка суда Ивана Рамић.

Шешељ је претходно дошао у суд али није желео да уђе у судницу јер камерману СРС није било омогућено да уђе са камером.

Претходно је судска стража обавестила Шешеља да у суд не може да уђе сниматељ са камером, уз објашњење да није акредитован.

На питање новинара да ли су акредитације послате, Шешељ је одговорио потврдно, а да из суда ништа није стигло на адресу СРС, што су они протумачили као да је акредитације прихваћена.

БОНУС ВИДЕО

Гости емисије „Дебата” биле су народне посланице у Скупштини Србије, Марија Јањушевић (Српски покрет Двери) и др Aна Стевановић (Доста је било). Тема емисије је била најављено усвајање Законе о родној равноправности у Скупштини Србије, и проблем породичног насиља у српском друштву. Погледајте:

У емисији се причало о о вези ријалитија на ТВ Пинку и уласка Вучићеве Српске листе у влади ратног злочинца Рамуша Харадинаја (00:01:30), о томе зашто РЕМ не ради свој посао када су у питању српски медији (00:05:00), о опозиционим протестима испред Владе Србије и ТВ Пинка у суботу 16. 09.2017., од 14:00 у Београду (00:12:00), о томе зашто нема тв дебата између режима и опозиције на великим медијима у Србији (00:14:00); као и о опозицији у Србији (00:16:00).