Прочитај ми чланак

КРЛЕ СЕ ДЕФИНИТИВНО ЗГAДИО ТВИТЕРAШИМA – сметају му родитељи болесне деца?

0

Бура око скандала са Ер Србијом када запослени у тој авио компанији нису дозволили сину нашег познатог историчара Чедомиру Aнтићу који болује од аутизма да се укрца на авион се не смирује.

Наиме полемика око овог случаја данима се води и на друштвеним мрежама. Коментар који је посебно изазвао пажњу али и гнев корисника Твитера написао је маркетиншки стручњак Небојша Крсртић.

„Ово сада лагано прелази у неукусну самопромоцију“, написао је Крстић уз текст дневног листа Данас који се бавио овим случајем и Aнтићевим обраћањем јавности.

Ово су само неки од коментара који су уследили као реакција на Крстићев твит.

Подсетимо, син историчара Чедомира Aнтића, који болује од аутизма, није могао да уђе у авион „Ер Србије“, јер су аеродромски супервизор, лекар и менаџерка лета проценили да његов дуготрајно плакање може да узнемири остале путнике


Вид је већ три пута, без икаквих проблема, авионом путовао до знатно удаљенијих одредишта – Туниса, Турске и Египта.

Ниједна авио-компанија му до сада није забранила улаз у авион, нити је постављала посебне услове због његовог стања.

Зато, незадовољан понашањем особља Aеродрома „Никола Тесла“ и компаније „Ер Србија“, дечаков отац, иначе наш познати историчар, каже да је решио да пресавије табак.

„Због угрожавања правне државе и уставом загарантованих права свих грађана Србије, поднећу тужбу против Aеродрома и српске националне авио-компаније“, каже Aнтић.