Прочитај ми чланак

Др Антић: Брнабић, представник аутошовиниста, најдужи премијер у историји Срба!

0

Таквог раскорака између оног што се ради и прокламује као код ове власти није било у српској историји, таквог "политичког шибицарења", реко је др Чедомир Антић, на конференцији за новинаре у Медија центру, одржаној поводом податка да ће Ана Брнабић до избора нова владе постати српски премијер са најдужим непрекинутим стажом од кад се они бирају.

Председник Напредног клуба, историчар др Чедомир Антић је констатовао и да ће Брнабићева, као представника аутошовинста и најмрачнијих популиста, остати као премијер који је у историји Србије најдуже, непрекидно држао ту дужност.

„Нова влада ће бити изабрана најраније у јануару идуће године, до тога часа Брнабић ће владати 2 388 дана. Реч је о 10. јануару, до тада нема шансе да буде изабрана следећа влада. Пашић, вероватно јавности најпознатији спрски политичар 19. и 20. века, човек који је у свом животу саставио 11 влада, владао је непрекидно 2.387 дана“, рекао је Антић, наводећи да је Пашић водио странку популарну и у власти и у опозицији.

Он је навео да је Брнабић дошла на место премијера као „марионета“, и да је највернији и најбезопаснији сарадник Александра Вучића, додајући да су се „у прошлости сви тирани плашили својих сарадника“.