Хрвати подвалили Американцима кинеску муницију!

3

Војни односи са САД могли би бити поремећени због пропуста који су хрватска војска и министарство одбране направили у реализацији уговора о продаји 1,25 милиона метака команди америчких снага за Европу

Војни односи Хрватске и Сједињених Америчких Држава могли би бити поремећени због пропуста који су хрватска војска и министарство одбране направили у реализацији уговора о продаји 1,25 милиона метака команди америчких снага за Европу, преноси „Јутарњи лист“.

Thinkstock

Американци, наиме, оптужују Хрвате да покушали да им продају муницију која не одговара њиховим стандардима и „увале“ им метке кинеске производње које су изричито нагласили да не желе, сазнаје „Јутарњи лист“.

У хрватској војсци је за тај лист потврђено да је дошло до неугодне ситуације са америчким партнерима и да се надају да неће нанети штету даљој војној сарадњи две земље.

Због настале ситуације, начелник Главног штаба генерал хрватске војске Мирко Шундов прелаже министарству одбране да се Американцима упути извињење, а у хрватској команди за подршку спроводи се истрага како би се установило како је дошло до тога да су америчкој војсци испоручени меци кинеске производње.

 • jako777

  Хрвати би подвалилии маму рођену а не Американце.
  Једина држава у којој се свесно и темељито краде од првога дана њенога постанка….
  Покрали су и себе саме до максимума а да неће Американце?!!

 • DIKI

  Pa nije Idek Željko pravio kuću od rada. Niti je posebno pametan, Ali, izdao kolege, a sada zavrnuo Amere. Oće to kada ti je idol Juda Iskariotski. E pa nosati, sada ćeš imati saobraćajku, pregaziće te šleper, 7 – 8 puta. Ili nešto slično. I dobiti sve počasti na sahrani. Ameri to vole.

  • DIKI

   ИЗВЕШТАЈ

   Војводе Живојина Мишића Њ.К.В. Александру о Хрватима
   (након обиласка Загреба, Карловца, Вараждина, Сушака и других места)

   „Из свега што сам чуо и видео ја сам дубоко зажалио што смо се ми на силу Бога обмањивали некаквом идејом братства и заједнице… Сви они мисле једно, то је свет за себе, ма са каквим предлогом да се појавиш, ствар је пропала… Ништа се неће моћи учинити. Tо нису људи на чију се реч можеш ослонити.
   Ја сам начисто. Двоје нам као неминовно предстоји: потпуно се отцепити од њих, дати им државу, независну самоуправну, па нек ломе главу како знају, а друго је, управо прво, да у земљи заведемо војну управу за двадесет година и да се земља сва баци на привредно економско подизање, далеко од свих политичких утицаја. Ако то не може, онда се отцепити и дати им њихову државу.“
   (На питање Регента како одредити нове границе, Мишић предлаже да то буду обичаји, историја, традиција, најзад и опредељење народа. На примедбу Александра да би то Хрвате гурнуло у наручје Италијанима, Мишић одговара).
   „Нека им је са срећом. Нека се они Хрватима усреће. Ја сам дубоко уверен да се ми њима нећемо усрећити… То су људи сви одреда прозирни као чаша: незајажљиви и у толикој мери лажни и дволични да сумњам да на кугли земаљској има већих подлаца, превараната и саможивих људи.
   … Не заборавите Височанство, моје речи. Ако овако не поступите, сигуран сам да ћете се љуто кајати.“
   Sve je lepo Vojvoda rekao, ali kome???? Tada su vojvode imale pamet za razliku od današnjih lažnih vojvoda.