Прочитај ми чланак

ПУНЕ ТРИБИНЕ И ВРХУНСКИ РЕЗУЛТАТИ на атлетском митингу у Београду

0

Други атлетски међународни „Serbian open indoor meeting” одржao се у суботу 18. фебруара.

Такмичење се одржалo у атлетској дворани на Бањици, а највеће звезде митинга су били Дарија Клишина једна од најбољих светских скакачица у даљ, Aсмир Колашинац, бацач кугле и Михаил Дудаш у скоку с мотком.

 Салашки је оборила национални рекорд у дворани у трци на 400 метара, пошто је први пут у каријери истрчала испод 53 секунде. Резултат је био за стотинку бољи – 52.99!

Колашинац је такође у бацању кугле био одличан, на граници личног рекорда у дворани! Бацио је куглу 20.87 м, а најбољи његов резултат у дворани је 20.91 м!

Такође, и Михаил Дудаш је био најбољи у скоку с мотком и са 4,82 м оборио лични рекорд. Он се такмичио и у трци на 60 м препоне, где је забележио резултат од 8,11 секунди.

Aмела Терзић је трку на 800 метара истрчала у времену 2 минута 5 секунди и 83 стотинке 2.05.83.

Прва звезда митинга Дарија Клишина је била прва у скоку удаљ резултатом 6.57 метара.

Тако је после Иване Шпановић још једна звезда атлетике славила на Сербиан опену у дисциплини скока удаљ за жене.

Митинг је отворио председник Aтлетског савеза Србије, Веселин Јевросимовић, који је поздравио публику и најавио га као почетак дана атлетике у Србији, који су пред нама.

– Поштована публико, са данашњим даном, са данашњим митингом, почињу дани атлетике у Србији. Следеће недеље је Балканско првенство, а затим, као круна свега, Дворанско првенство Европе од 3-5 марта. Aтлетичарима желим добре резултате. Као председник Aтлетског савеза Србије, проглашавам други атлетски митинг Сербиан опен отвореним – рекао је Веселин Јевросимовић.

Публици се обратио и градски Секретар за спорт, Славко Гак, који је истакао да је ред на атлетику као спорт да јој се Београд и Србија одуже.

– Београд и Србија су се многим спортовима одужили, на реду је атлетика. Позивам све Београђане прво да на предстојећем Балканском првенству подрже наше атлетичаре, а затим и на Европском првенству у дворани, јер су они то заслужили представљањем Србије и резултатима које су постизали. Хвала вам што сте овде и видимо се – поручио је Славко Гак.