Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Тома направио аферу воз да би почео кампању

0

Шешељ тврди да је случај "воз пријатељства" осмислио Томислав Николић без ичијег знања, како би започео председничку кампању.

seselj-govornica-1srbin-info-nenad-zlatanovic

Шешељ тврди да је случај „воз пријатељства“ осмислио Томислав Николић без ичијег знања, како би започео председничку кампању.

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ прокоментарисао је случај „воза пријатељства“ и тврди да је то све осмислио Томислав Николић како би започео кампању за председничке изборе.

Позивајући се на свој стари „извор“, из времена пре убиства премијера Зорана Ђинђића, када је у медијима тврдио да га о актуелним темама обавештава „Лауфер“, Шешељ је на Твитеру објавио:

„Како ми Лауфер јавља, целу ујдурму са свечано ишараним возом организовао је Томислав Николић без знања других државних органа. Започео кампању“.

 

Подсетимо, воз који је требало да отвори нову директну линију Београд-Косовска Митровица у суботу није стигао на одредиште. Унутрашњост воза украшена је репродукцијама фресака из манастира СПЦ са Косова и Метохије, док је споља на више од 20 језика исписано „Косово је Србија“.

Воз је заустављен у Рашкој, а после више сати враћен за Београд, јер су припадници специјалних јединица косовске полиције РОСА на административној граници чекали његов долазак.