Прочитај ми чланак

НАДАЛ У ЂОКОВИЋЕВОЈ ПОЛОВИНИ ЖРЕБА! Тениски класик могућ у полуфиналу АО!

0

Новак Ђоковић је истој половини жреба са Рафаелом Надалом и њихов дуел могућ је тек у полуфиналу Аустралијан опена. Роџер Федерер је у делу жреба са Ендијем Марејем и не могу да се сретну са Србином пре финала.

Novak Djokovic of Serbia smiles as he plays Grigor Dimitrov of Bulgaria during the 3rd round of the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, Thursday, Nov. 3, 2016.  (AP Photo/Michel Euler)

Новак Ђоковић је истој половини жреба са Рафаелом Надалом и њихов дуел могућ је тек у полуфиналу Аустралијан опена. Роџер Федерер је у делу жреба са Ендијем Марејем и не могу да се сретну са Србином пре финала.

Други тенисер света ће одбрану титуле у Мелбурну почети против Шпанца Фернанда Вердаска, који га је намучио недавно у Дохи.

У другом колу Денис Истом би могао да му се нађе на путу, потом Карењо Буста, а у четвртој рунди су му потенцијални ривали Ришар Гаске или Григор Димитов, који такође нису велика претња за српског аса.

Доминик Тим или Давид Гофан би могли да чекају Новака Ђоковића у четвртфиналу, док би у полуфиналу осим Рафаела Надала могао да се сретне са трећим носиоцем Милошем Раонићем.

 

Први тенисер света и први носилац Аустралијан опена Енди Мареј на старту игра са Иљом Марченком. Лу му је потенцијални противник у другој рунди, потом би Британац могао да игра са Кверијем и Изнером, а у четвртфиналу су прве „мине“ – Федерер и Нишикори. Вавринка прети Мареју у полуфиналу, а тек у борби за титулу може да одмери снаге са Ђоковићем.

Роџера Федерера у прва два кола Мелбурна чекају квалификанти, док му је Томаш Бердих потенцијални ривал у трећој рунди, а потом му прете Кеи Нишикори и Енди Мареј у полуфинслу. На Новака Роџер може тек у финалу Аустралијан опена.

Надалов први ривал је Флоријан Мајер, а евентулани противници у наредним рундама су Александар Зверев, Гаел Монфис, Милош Раонић, а потом Новак Ђоковић и Енди Мареј у финалу.

Српски тенисер Виктор Троицки у првом колу такмичења у Мелбурну игра са Дамиром Џумхуром, а Душан Лајовић са Стефаном Робером. Троицки би у трећем колу могао да игра против Вавринке.