Прочитај ми чланак

ТАЈНЕ УСПЕХА ЗА ЛИЧНИ БИЗНИС: Шта су то знали Закерберг, Гејтс и Џобс?

0

Да ли сте некад маштали о послу на коме ћете сами одлучивати о висини зараде, избору колега и радном времену? Иако звучи као нешто што је немогуће остварити, у данашњем свету до ових предности могуће је доћи покретањем сопственог бизниса.

w

Фото: Промо

Да ли сте некад маштали о послу на коме ћете сами одлучивати о висини зараде, избору колега и радном времену? Иако звучи као нешто што је немогуће остварити, у данашњем свету до ових предности могуће је доћи покретањем сопственог бизниса.

Од идеје за покретање предузетничког посла до његове реализације која ће вам донети велику зараду углавном је потребно прећи дугачак пут, али уз корисна знања из ове области до зацртаног циља може се доћи лакше него што мислите.

Ако неко зна тајну формулу то су они

О томе које вештине су најзначајније за поменуту област најбоље сведоче изјаве предузетника који су већ постигли успех. Марк Закерберг, Бил Гејтс и својевремено Стив Џобс на својим почецима нису имали огроман капитал за покретање посла, већ оно што је најважније за предузетнике – идеју и јасан план помоћу кога ће да је реализују. Оснивач Фацебоока често напомиње да није довољно само покренути бизис, већ морате да урадите нешто по чему ћете се разликовати.

Иако вам можда делује да је немогуће да постигнете сличне резултате, сетите се да је већина тих предузетника у једном тренутку живота имала недоумице као и сви ви који данас размишљате да ли да упловите у предузетничке воде. Ипак, они нису одустајали, и данас док говоре о својим првим корацима и карактеристикама потребним за успех сложни су у оцени да су вештине које поседујете оно што одлучује о резултатима.

Улагање без предузетничких знања је коцкање

Једна од првих асоцијација на предузетништво јесу велика улагања, међутим у реалности овакав став је, заправо, главни узрок неуспеха у овој области. За остваривање велике зараде од пресудног значаја нису огромна новчана улагања, већ предузетничка знања уз помоћ којих ћете доћи до жељених резултата. Управо због тога, један од омиљених савета Бил Гејтса јесте да у сваком тренутку будете са обе ноге на земљи, јер ћете само тако доносити паметне одлуке.

Велике инвестиције које нису испраћене одговарајућим вођењем пословања врло брзо ће се показати као чисто бацање новца. Са друге стране, уз добру организацију и примењивање предузетничких техника сваки бизнис план може имати светлу будућност, попут оне коју је достигла компанија Аппле на челу са Стивом Џобсом.

e

Фото: Промо

Шта то имају успешни предузетници?

Да бисте покренули бизнис и подигли га на одређени ниво тако да вам доноси велику зараду, потребно је да будете амбициозни и истрајни у својим плановима. Као што један од најпознатијих предузетника и власник НБА клуба Далас, Марк Кубан, често воли да нагласи, предузетништво не доноси новац преко ноћи. За остваривање снова о богатству потребно је време, и упорност која је једна од главних разлика између успешних предузетника и оних који то нису.

Поред поменутих карактеристика, креативност и спремност за преузимање ризика заједничке су за све наведене предузетнике који су остварили оно што су зацртали. Ове особине и корисне вештине за вођење пословања које усвојите током школовања омогућиће вам да подигнете компанију која ће вам доносити велику зараду.

r

Фото: Промо

Образовање је пречица ка врху

Предузетништво је идеална област за оне које желе да уновче своја знања, а притом остану самостални. Слобода, независност, велики утицај и прилика да уживате у ономе што радите само су неке од бројних предности предузетништва. Поред тога, високе зараде које често достижу и до 3 пута веће цифре у односу на просечне директорске плате највећи су изазов за будуће бизнисмене.

Без обзира на вашу тренутну ужу специјалност, школовањем у овој области усвојићете потребна знања уз која ћете моћи да спроведете сваку идеју у дело. Учењем по специјалном програму за предузетнике, до најсавременијих техника доћи ћете већ после годину дана школовања. Након тога бићете спремни да потпуно промените живот и започнете своју нову каријеру.