Прочитај ми чланак

Украјина под притиском: Руска војска напредује

0

Руске оружане снаге буквално чисте подручја уз помоћ дронова и хиперсоничних ракета, изјавио је бивши амерички обавештајац

Руска војска, која има ваздушну надмоћ, активно користи чињеницу да Украјини итекако недостају системи противваздушне одбране, изјавио је бивши амерички обавештајац Скот Ритер у интервјуу за јутјуб канал „Дајалог воркс“.

„Русија контролише ваздушни простор, не само на бојном пољу помоћу руских ‘клизећих бомби’, већ и у позадини помоћу дронова“, казао је Ритер.

Он је додао да руске оружане снаге буквално чисте подручја уз помоћ дронова и хиперсоничних ракета.

„За Украјину је све готово“, закључио је бивши амерички обавештајац.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је раније да су војни губици Кијева од почетка 2024. премашили 71.000 људи и 11.000 јединица различитог наоружања, што је скоро три пута више него у истом периоду прошле године.

Шојгу је навео да су уништена четири „абрамса“, пет тенкова „леопард“, 27 борбених возила пешадије „бредли“ и 11 ПВО ракетних бацача, укључујући пет „патриота“.

Министар одбране Русије је истакао да су Сједињене Америчке Државе изузетно забринуте због успеха Русије на фронту и да им је све теже да оправдају даље финансирање Украјине и снабдевање Украјинаца оружјем.