Прочитај ми чланак

ОНЕМОГУЋИЛИ ЂОКОВИЋА ДА ПОБЕДИ: Овим триком Енглези покушавају да сруше Новака

0

France Tennis French OpenОрганизатори турнира у Вимблдону два дана раније омогућили су Монфису и Симону да меч наставе на централном терену, а у случају српског тенисера применили су двоструке аршине.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић меч осмине финала Вимблдона против Јужноафриканца Кевина Андерсона наставиће у уторак од 14 часова на терену број један. Дуел је прекинут због мрака после четири одиграна сета и резултата 2:2 (6:7, 6:7, 6:1, 6:4).

Наизглед, ништа спорно у одлуци организатора турнира на „Ол Ингланд клубу“ да овај меч прекине, међутим Енглези су још једном показали двоструке аршине и то на штету Новака Ђоковића.

Већ смо писали да су домаћини чудном одлуком преместили меч српског тенисера са централног на терен број један, а сада нису дозволили Ђоковићу да заврши меч против Андерсона.

Наиме, само два дана раније, у суботу се десио сличан сценарио када су Монфис и Симон играли пети сет. Организатор је донео одлуку да се тај меч одмах настави на централном терену где постоји осветљење. Сада међутим, то није био случај. Ова одлука иде на штету Ђоковића јер је био у пуном налету и везао два сета, уз само пет изгубљених гемова.

Андерсон, који је пун снаге одлично сервирао у прва два сета, сада има шансу да се опорави и у наставку меча буде далеко опаснији ривал.

Очигледно да домаћин турнира игра необичне „игре“ око терена како би наудио Новаку Ђоковићу, а да ли ће успети у томе остаје да се види.

Извор: Kurir