Прочитај ми чланак

ЧЕТНИЦИ ОСВАЈАЈУ ЗАГРЕБ! Теорије завере око нереда у Хрватској

0

hrvatska policija zagreb_f

Теорије завере су одувек биле примамљиве, посебно ако су везане за битне догађаје. Тако су и тренутни протести у Загребу добили своју, а то је да су четници (Срби) криви за све неправде које се дешавају у хрватском друштву.

Бранитељи више од 220 дана протестују у шаторима испред Марковог трга у Загребу, а у четвртак увече је ситуација дошла до усијања када је демонстранте полиција изгурала у цркву поред и забранила им да из ње излазе.

Испред улаза у цркву Светог Марка је постављена метална баријера која спречава било какав улаз или излаз из цркве, а полиција је јутрос нагласила да свако ко изађе из цркве више неће смети да се врати унутра.

Бранитељи не одустају од протеста: „Из цркве нас могу само мртве изнети“

Фотографије и снимци са лица места преплавиле су друштвене мреже, а демобилисани борци рекли су на конференцији за новинаре да не постављају ултиматуме, већ само желе разговор са премијером Зораном Милановићем.

tvit o srbima

На Твитеру се посебно истакла једна активисткиња која је дизала панику на друштвеној мрежи сугеришући да међу хрватским полицајцима на Тргу има и српских.

Она у свом твиту наводи да је Хрватска нападнута од стране милицајаца који говоре српски и да они на силу покушавају да уђу у цркву у којој се налазе бранитељи.

tviter hrvati o srbima 2

Изгледа да поједини хрватски држављани и даље за све криве Србију, па тако и за инциденте који од синоћ трају у престоници Хрватске и који немају додира са нашом земљом.

„Бранитељи“ направили хаос на тргу, хулигани викали „За дом спремни!“

Вероватно им је лакше да увек у неки контекст ставе Србе и оптуже неког другог, него да решавају своје унутрашње проблеме.

tvit o srbima hrvati

Извор: vesti-online.com