Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Одакле вам сва ова имовина?

0

voja-i-velja-ilic

Велимир Илић је апсолутно први по богатству и имовини међу министрима, док је Војислав Илић први по богатству и имовини међу градоначелницима у Србији.

Покрет Двери скреће пажњу јавности на извештај Агенције за борбу против корупције која је ових дана објавила актуелни пресек имовине водећих политичара у Србији. Два најбогатија политичара у Србији су „мрˮ Велимир Илић, министар за „истраживање руда и губљење временаˮ у Влади Републике Србије, и његов рођени брат, „мрˮ Војислав Илић, „ничим изазванˮ градоначелник Чачка. Велимир Илић је апсолутно први по богатству и имовини међу министрима, док је Војислав Илић први по богатству и имовини међу градоначелницима у Србији.

У име свих грађана Чачка, који су згрожени политичким богаћењем браће Илића, постављамо питање: Одакле, браћо? Одакле Вам све ове куће, станови, пашњаци, њиве, воћњаци, базени, пословни простори, старачки домови, грађевинско земљиште, луксузне лимузине… Цео Чачак зна да пре него што сте почели да се бавите политиком нисте имали готово ништа од овога! Све што сте у међувремену стекли директно је повезано са бављењем политиком, јер се у последњих 25 година ничим другим нисте ни бавили?

Ово се посебно односи на још увек неразјашњене афере актуелног градоначелника Чачка Војислава Илића, који је купио три стана у строгом центру Чачка, а да се не зна порекло ове имовине? Истовремено, градоначелник и даље одбија да каже на ком факултету и на коју тему је магистрирао, као и како је дошло до његовог одласка у инвалидску пензију и брзопотезног повратка из пензије на највише руководеће функције у нашем граду?

Ових 19 година владавине браће Илића Чачком, за које време је Чачак непрестано назадовао а они постајали све богатији, не би било могуће без помагача који их све време држе на власти. У наредним анализама осветлићемо улогу ових „спавачаˮ у другим политичким странкама у нашем граду, који годинама уназад омогућавају опстанак браће Илића на власти упркос изборној вољи грађана Чачка.

Протестна шетња повереништва Двери и ОО ДСС у Лазаревцу

Lazarevac-300

Поводом одлуке о забрани директног преноса седница Скупштине ГО Лазаревац, повереништво Двери и ОО ДСС у Лазаревцу организовали протестну шетњу.

Одборничка већина Скупштине градске општине Лазаревац на почетку 25. седнице, на предлог председника Скупштине Марка Гођевца изгласала је забрану директног преноса преко локалних електронских медија, као и снимање.

У току заседања, затвореног од очију јавности, испред зграде Скупштине повереништво покрета Двери и ОО ДСС у Лазаревцу организовали су протестну конференцију за медије на којој су оштро критиковали овакву одлуку и нагласили да, иако су се многе странке мењале на власти у Лазаревцу, никада ни једна није доносила овакве забране какву је донела актуелна власт на челу са СНС, ДС и СПС што је тотални парадокс али и прави пример како се у пракси спроводе њихови политички програми који су пуни бајки о људским правима, слободи говора и слободи медија.

(Двери)