Прочитај ми чланак

Момци из “Државног посла”: Гранд и ми не можемо заједно (Видео)

0

drzavni-posao

Друга сезона популарне хумористичке емисије биће емитована до 4. јула на ТВ Војводина када Никола Шкорић (Торбица), Дејан Ћирјаковић (Бошкић) и Димитрије Бањац (Чварков) одлазе на летњу паузу.

Екипа “Државног посла” открива да ће на јесен наставити с радом и да остаје верна матичној кући.

– Неких озбиљних понуда за за прелазак нисмо имали. На РТВ нам је океј и ту смо код своје куће, а некако смо и локалпатриоте – каже Никола Шкорић.

Поред емисије на РТВ, момци из “Државног посла” имају редован прилог петком код Ивана Ивановића, али нису још разговарали о наставку сарадње. Наглашавају да ће размислити о свему због увођења нових програмских садржаја на Првој.

Дејан Ћирјаковић каже да им је неприхватљиво да буду на истом програму са Грандом.

– Тенденција да Гранд пређе на Прву је природна, јер Прва већ дуго иде тим стопама. Мислим да је у овим данима постојање Јавног сервиса све неопходније јер ћемо се лако претворити у један велики Гранд и велике Пинкове и Грандове звезде. Људи гледају шта им се понуди и прича “ми пуштамо што народ жели и дајемо народу оно што жели” није тачна. По том принципу не треба хапсити ни нарко-дилере, пошто и нарко-дилери дају народу што жели. Не терају никога да се дрогира, него ти сам дођеш код њега па купиш дрогу – каже Дејан Ћирјаковић.

Он наглашава да културе има све мање у медијима и да новац игра главну улогу у креирању програма.

Снимају филм

– Чим следећег лета завршимо са трећим циклусом, одмах почињемо снимање филма. Лично бих волео да у биоскопу гледам “Државни посао” јер патим што никада нисам био у филму – каже Дејан.

– Не могу да критикујем прелазак Гранда. То су као и све телевизије комерцијалног типа – чист прелазни рок као у фудбалу. Сада се само прича о шеровима и о парама. Више није битно да ли пројекат улази у концепцију ТВ или не. Гори смо него Амери. Код нас сада искључиво раде паре и ништа друго. Више нема ниједног другог принципа, већ колико ти мени можеш друже да донесеш пара. Ако се скидаш го-океј, ако псујеш и то је океј, ма све је у реду само донеси паре ако можеш. То је цела поента. Није ништа боље ни то што пуштају серије и емисије о познатима у којима причају како се ко обукао, а онда уследи емисија у којој мали Аца нема руке. Мени је то све тешко ђубре. Зато ћемо добро размислити о свему на јесен – директан је Ћирјаковић.

Он ипак жели да нагласи да је Иван Ивановић увек био максимално коректан према њима и да им се никада није мешао у њихов рад.

– Кад год смо се видели, разговорали смо пријатно и конструктивно о свему. Свака његова и наша замерка су биле на месту. Мени та сарадња веома прија – додаје Дејан.

Ова тројка тврди да код њих нема цензуре.

– То је толико бенигно, да не верујем да неко може да нас скине са програма. Евидентно је да власт баш не воли да се са њима тера шега, али код нас нема ништа на личној основи – истиче Димитрије, а Никола додаје да ако заиста некоме из власти смета њихов хумор онда имају озбиљан проблем.

Новине од јесени

– Пошто смо ми жалбено и архивско одељење, директор Ђубре Добросављевић петком нам уводи рад са странкама. Једном недељно ће се појављивати познати, не они селебрити који се фурају на дотичним програмима, већ кул ликови који имају шта да покажу – открива Дејан.

(Блиц)