Прочитај ми чланак

Вучић „блиста“ за малоумне: Рекао сам Нетањахуу, „види, Биби, не признајем Косово“

0

Председник Србије Александар Вучић говорио је вечерас у емисији на ТВ Прва о предстојећем самиту Брдо-Бриони, али и о наводним пристисцима и плановима за његово рушење.

Вучић је најпре упитан да коментарише изјаву за медије након састанка са Борутом Пахором, односно у сусрет састанку групе балканских лидера на самиту „Брдо-Бриони“.


„Ја сам на крају свог мандата, рекао сам оно што сам им говорио милион пута. Шта могу да ми ураде? Да уложе више новца у моју смену? Улажу у аналитичаре, десетине, стотине милиона евра, милијарде. Ти људи су мењали границе Србије, 1990/1991. године. Убијали су нашу децу, уништавали наше мостове, села, градове. Они су рекли да је то због хуманитарне катастрофе. Није лако прећи преко таквих неистина“.

„Послали су ми предлог закључака, и у њима стоје да сви заједно треба да се противимо промени граница. Ја сам увео амандман и то је сад пакао за њих. Ја сам само ставио да то буде у оквиру декларације Уједињених нација“, рекао је Вучић, па потом говорио о пристисцима из Вашингтона.

„Главу дајем, а Србију не дајем. Доћи ћу свечано одевен, у оделу, кравати, ту ће бити великани политичке сцене Балкана, а мисле све најгоре о Србији“.

О Ђукановићу, Милановићу и милијардама

Александар ВуцицАлександар Вучић у емисији Прва тема на телевизији Прва Фото:Сцреенсхот/Тв Пр
„Сусрети са њима ће бити баш лепи. Немам разлога да бринем ни да се плашим. Не ширим мржњу према њима. Нимало нисам уплашен ни њихове физичке снаге ни образовања…Могу да усвоје шта год хоће, али без Србије. Нема ништа од та посла“.

Говорећи о притисцима, тајкунима који су уложили, према његовим проценама, преко милијарду и 200 милиона у његово политичко рушење.

„Улажу у један медиј, у други медиј, у трећи медиј, у аналитичаре. Један за ког смо мислили да је навијачки аналитичар – он прича свашта. Узео је 200.000 долара од америчке амбасаде. Није баш толико луд“, рекао је Вучић.

Још једном о Вашингтонском споразуму

Вучић је поновио да је одбио да потпише признање Косова у Вашингтону.

„Ја сам рекао Нетањахуу: „Види Биби, ти имаш две понуде“. То сам му рекао у директном телефонском разговору“, рекао је он.

Говорећи о Косову, он је рекао да не жели да било којој мајци врати дете у ковчегу.

„Чим завршимо са стручњацима из региона, идем у Брисел, и право у Праг, а причаћу са и Столтенбергом (ген. сек. НАТО), а причаћу и са нашим руским и кинеским пријатлејима“, рекао је он. Поновио је да једна од две највеће силе тражи повлаћење КФОР са Косова.

„Желим да то спречим. Желим да се чује раније. Нико из региона не би требало да руши територијални интегритет Србије. Ако су већ Руси напустили Косово, онда нека то ради неко ко је далеко одавде“, додао је он.