Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ЗА CNN: Због Украјине власт у Србији испуњава све захтеве који су јој зацртани

0

vucic ult

Потпредседник Владе Александар Вучић рекао је за ЦНН да је Србија стабилна земља и да је њена пуна политичка стабилност важна за цео регион.

„То нам даје шансе да успоставимо владавину права, да уведемо нова правила за привреду, а све то ће довести инвеститоре у земљу“, рекао је Вучић.

КОМЕНТАР НА ЈУТЈУБУ

Гледам тв вечерас… изборна кампања на сваком програму… рекох да пребацим на ЦНН да видим мало Украјину… кад овај тамо :Д умро сам од смеха

 

Он је поновио да верује да ће Србија завршити преговоре и добити чланство у Европској унији до 2020. године, али је навео и да ће у наредне две године за инвеститоре у Србији важити посебни подстицаји.

Поводом ситуације у Украјини, на питање како мисли да се реформе спроведу у Србији у којој је такође тешка економска ситуација, али и која исто као и Украјина има блиске везе са Русијом и намеру да иде ка ЕУ, Вучић је рекао:

„Отворили смо преговоре са ЕУ, направили значајан напредак, радимо напорно и трудимо се да избегнемо било какве протесте и немире у земљи. Морамо да реформишемо економију, учинили смо много тога да успоставимо владавину права, да се боримо против корупције и криминала и то је разлика између нас и других осталих из региона. Људи верују у власт, људи верују да ћемо пуном снагом наставити реформе“, рекао је Вучић.

Лидер СНС је навео и да се нада да ће Украјинци превазићи све проблеме, истакавши да је и тамошња ситуација „разлог што се власт у Србији труди да испуни све захтеве који су пред њом зацртани“.

(Б92)