Прочитај ми чланак

Захарова: Ко би да уништи имиџ Америке, нек пушта Бајденове говоре 24/7

0

Портпаролка руског министарства спољних послова коментарисала је амерички извештај о "субверзивном" раду америчких медија

Ако би медији желели да створе негативну слику о Сједињеним Државама, они би даноноћно „пуштали“ говоре председника Џозефа Бајдена, каже портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући амерички извештај о „субверзивном“ раду руских медија који је припремила Јужна команда САД.

У раније објављеном извештају наводи се, наиме, да САД на рад руских медија у Латинској Америци, укључујући „Спутњик мундо“ и телевизијски канал РТ, гледају као на покушај поткопавања интереса Вашингтона у региону.

„Ако би руски или било који други медији желели да створе негативну слику Вашингтона, не би трошили новац на извештаје или документарне филмове, већ би једноставно преносили Бајденове говоре двадесет четири сата, седам дана недељно“, написала је Захарова на свом Телеграм каналу.

Извештај команде, иначе, наводи да Сједињене Државе због руских медија изгледају као „похлепна и империјалистичка држава која има за циљ да максимизира извлачење ресурса са континента“.

Жеља Русије да „промовише врлине мултиполарног света“ међу државама Централне и Јужне Америке, жале се они, има за циљ уништавање односа између Сједињених Држава и њихових партнера у региону.