Прочитај ми чланак

Војни експерт Леонков: Одлука је донета – Рат више неће бити исти као пре

0

Руско руководство врши прилагођавања специјалне операције, рекао је војни експерт Алексеј Леонков.

Након прегруписавања трупа са повлачењем снага из области Харкова, ракетни удари на критичну инфраструктуру јасно су показали да Москва не намерава да се игра демократијом и да се ограничи на половичне мере.

Таква промена у кампањи специјалне војне операције била је веома непријатно изненађење за кијевски режим. Истовремено, промене су их толико уплашиле да су настале копије „термонуклеарнх бојевих глава“ које успешно савладавају тај исти украјински ПВО систем. Али биће их још, сматра Леонков.

„Борбе више неће ићи истим темпом и таквом интеракцијом као што је то било раније. „Рубикон је прошао“, нагласио је специјалиста у емисији „Вече са Владимиром Соловјовом“.

Дакле, раније многе одлуке које су донете зарад политичке нестабилности сада немају никаквог значаја, приметио је експерт. Војне могућности долазе до изражаја. А оне су такве да Оружане снаге РФ немају намеру да се суздржавају и онеспособиће мостове, железничке станице и друге инфраструктурне објекте. Кијевски режим треба да схвати да су безбрижни дани прошли. Сада ће све бити другачије.

„Они живе превише удобно. Биће извучени из своје зоне комфора. Не само да имамо довољно снага и средстава за ово – додаћемо још. Колико – нећу рећи. Нека буде изненађење. Одлука је донета“, резимирао је Леонков.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!