Прочитај ми чланак

Вођа терориста признао кривицу: Почела саслушања за терористички напад у Москви

0

Првооптужени за терористички напад на московску концертну дворану "Крокус" Далерјон Мирзоев признао је кривицу на саслушању у суду, пишу руски медији.

„Мирзоев је као део наоружане организоване групе учествовао у нападу на грађане Русије који су били присутни у просторијама Крокус сити хола након чега су запалили зграду. Мирзоев је признао кривицу у целости“, навео је саговорник агенције РИА.

Он је родом је из Таџикистана, има четворо малолетне деце. То је судији изјавио преко преводиоца са таџикистанског. Иако је већину судијских питања разумео без превода, одговарао је искључиво на матерњем језику.

Током састанка је такође постало јасно да је Мирзоев имао привремену тромесечну регистрацију у Новосибирску, али је у међувремену истекла. Мирзоеву је одређен притвор до 22. маја, пренео је РТ.

Другоокривљени Саидакрами Муродали Рачабализода, рођен је 1994. године, ожењен је и има дете. Он је незапослен и изјавио је да се не сећа где је пријављен у Русији. У судници комуницира преко преводиоца.

Број жртава у терористичком нападу на тржни центар „Крокус сити“ у Москви порастао је на 137, саопштио је раније данас руски Истражни комитет. Додаје се да је међу погинулима и троје деце.

Поред тога, број повређених порастао је на 180, од којих су 142 особе хоспитализоване.

„Увиђај се наставља. До данас су идентификована 62 тела“, наводи се у саопштењу.

Терористички напад догодио се у петак у тржном центру „Крокус сити“ у Москви током концерта, а одговорност за напад преузела је званично Исламска држава.