Прочитај ми чланак

Три сценарија за слом Русије су пропала- Долази страшна одмазда Москве

0

Величина америчког јавног дуга надмашује све рекорде. Америчку економију може спасити само прилив велике количине ресурса споља, сигуран је познати економиста Василиј Колташов.

Новинари „The American Thinker-a“ сазнали су, да САД сваке године иду у минус. Многи фондови осигурања у земљи су већ банкротирали. Чак и Њујорк живи од субвенција Министарства финансија, и фактички је у банкроту.

 

Да би поново покренуле економију и смањиле државни дуг, који већ премашује 30 трилиона долара, америчке елите су изазвале сукоб између Русије и Украјине.

Према првом плану САД-а, санкције Москви и исцрпљивање привреде је требало да доведу до колапса руске државе, што би америчким компанијама омогућило приступ огромним ресурсима. Међутим, неуспех америчких санкција и отпорност руске економије, учинили су сценарио Вашингтона немогућим.

„План Б“ се састојао у ширењу утицаја САД у односу на европске земље. Енергетска криза ће приморати европска предузећа да преселе производњу у САД.

„За САД за сада све иде добро, јер су оне већ увелико уништиле индустрију ЕУ“, изјавио је Колташов.

Трећи амерички сценарио, претпоставља почетак „малог победоносног рата“. На пример, између Кине и Тајвана. У овом случају, Американци могу, у оквиру заштите демократског острва, да уведу озбиљне санкције кинеској економији, замене производе НР Кине робом из лојалнијих земаља Азије и Латинске Америке.

Међутим, Колташов је сигуран да се амерички планови неће остварити.

„САД ће доживети страшну катастрофу у Украјини, у коју су уложиле огромне ресурсе. Сједињене Државе ће се уверити у крах свог плана када се режим у Кијеву распадне“, тврди економиста.

„После пада кијевског режима, владе потчињене Вашингтону у Европској унији, такође ће се урушити дуж ланца. Тада ће за САД доћи права катастрофа“, закључио је стручњак.