Прочитај ми чланак

Трамп ће,врати ли се у Белу кућу, покушати да Мекгрегора постави за шефа Пентагона

0

ДОНАЛД Трамп и његови саветници разговарали су са бившом конгресменком Тулси Габард која је отворени критичар помоћи Украјини и америчких војних интервенција по свету – објавио је The Washington Post, позивајући се на „сопствене изворе“.

Што је много важније, навео је да су теме преговора били и америчка спољна политика и планови за промене у руководству Министарства одбране САД током Трамповог другог председничког мандата, ако он буде победник новембарских избора.

Исти лист, који је више него наклоњен Бајдену, наводи да Габард критикују бивше колеге из Демократске партије и неки републиканци због њених изолационистичких ставова.

Посебно наглашава да је она последњих година постала миљеница републиканске крајње деснице, а да је Трамп одлучан да на кључне положаје своје будуће председничке администрације постави „само људе који стопостотно деле његове ставове“.

The Washington Post подсећа да је Трамп последњих месеци у више наврата говорио да му је један од највећих промашаја током првог мандата било довођење на кључна места у Пентагону људи чија су га мишљења „често збуњивала“.

The Washington Post наводи да ће Трамп покушати да Дагласа Мекгрегора постави за шефа Пентагона.

Овај лист тврди и да је Трампов дугогодишњи саветник Дејвид Урбан рекао да ће током другог мандата у Белој кући „доћи до смањења спољних обавеза Америке“ према НАТО.

Такође: да је Трамп, док је био на власти, стално инсистирао на повлачењу америчких трупа из Немачке, Јужне Кореје и Африке.