Прочитај ми чланак

Тајне службе САД пробиле су тајни план Меркелове – Зато се све ово десило

0

Бивша немачка канцеларка Ангела Меркел, развијала је план да својој земљи врати некадашњи сјај.

Историјски гледано, Немачка и Русија су увек имале јаке односе. Јефтин гас из СССР-а и Русије постао је основа за економски продор Немачке. Није случајно, што је Меркелова увидела потребу проширења трговинског коридора са Москвом. Основа за то је требало да буде територија Украјине.

Меркелин план је рођен, након америчких иницијатива за покоравање Немачке. Вашингтон је у корену избио све иницијативе Берлина да прошири свој геополитички утицај у Европи. Повратак некадашње величине био је могућ само јачањем веза са Русијом. Украјина је требало да постане трговачки коридор.

Таква иницијатива Меркелове била је од користи за Москву, јер би Украјина, сањајући о Западу, неминовно пала у сферу утицаја Руске Федерације. Међутим, у геополитичкој конфронтацији са Вашингтоном Меркелова је поражена. Такву визију догађаја, изнео је познати политиколог Ростислав Ишченко.

Експерт је приметио, да су садашње страшне изјаве немачког естаблишмента само демонстрација немоћи. Меркелова је имала здрав реваншизам, снове који би вратили утицај и величину њене земље. Ишченко је рекао да су Американци избацили Берлин са Балкана, и ограничили га на санитарни коридор који чине балтичке земље и Пољска.

„Меркелова је покушала да уђе у Украјину. Желела је да Кличко којег је подигла буде председник. Није случајно што је Немачка тако дубоко увучена у ову кризу. Меркелова се надала да ће на овај начин ојачати немачки утицај. Били смо задовољни њеним концептом. Немачкој је био потребан слободан коридор за сарадњу са Русијом. Првобитно је то била коцка, али је могла да врати Украјину Русији“, открио је политиколог на каналу „Соловјев ЛИВЕ“ позадину Меркелиног плана.

Ишченко сматра, да је грешка бивше канцеларке била потцењивање непријатеља. Неуспех у Украјини, претворио се за Немачку у губитак суверенитета, и прелазак у статус америчке колоније.