Прочитај ми чланак

Студија: Људи који су носили маске имали су већу вероватноћу да добију Kовид

0

Налози за обавезно ношење маски током пандемије изазвали су пораст инфекција Kовидом, према револуционарној новој рецензираној академској студији која је доказала да је највећи број случајева Kовида пријављен међу онима који су најчешће носили маске.

Студија под називом „Повезивање између употребе маски за лице и ризика од инфекције САРС-ЦоВ-2“ испитала је пресек података за људе који су пријавили да су били позитивни на Kовид и открила колико често су носили маску.

Рецензирани резултати доказују оно што је очни тест све време сугерисао. Они који су носили маске и примили више вакцина имају много веће шансе да оболе од Kовид инфекција, док су они који су се ослањали на природни имунитет и здрав разум углавном изашли из пандемије неповређени.

Према истраживачком раду, објављеном у угледном часопису британског универзитета Кембриџ, истраживачи су спровели „опсервациону студију која анализира податке из популације или репрезентативне подскупине у одређеном тренутку“.

Подаци су узети из раније студије у којој су научници покушали да утврде да ли ношење маски смањује шансу за добијање Kовида.

У ранијој студији, учесници су такође приметили колико често су носили маске и открили колико често су били позитивни на Kовид.

Према истраживачима:

„Испитивали смо повезаност између маски за лице и ризика од инфекције САРС-ЦоВ-2 користећи податке попречног пресека од 3.209 учесника у рандомизованом испитивању коришћења маски за смањење ризика од инфекције САРС-ЦоВ-2.

„Употреба маски за лице била је заснована на одговорима учесника на анкету на крају праћења.

„Открили смо да је инциденца KОВИД-19 коју су сами пријавили била 33% (аРР 1,33; 95% ЦИ 1,03 – 1,72) већа код оних који често или понекад носе маске за лице и 40% (аРР 1,40; 95% ЦИ 1,08 – 1,82 ) већа код оних који носе маске за лице скоро увек или увек, у поређењу са учесницима који су изјавили да никада или скоро никада нису носили маске за лице.

Резултати доказују оно што су многи људи све време сумњали.

Према необрађеним подацима, они који су често носили маске имали су запањујућих 74-75% веће шансе да буду позитивни на Kовид.

„Грубе процене показују већу инциденцу позитивног тестирања на KОВИД-19 у групама које су чешће користиле маске за лице, са 8,6% учесника који никада или скоро никада нису користили маске, 15,0% учесника који су понекад користили маске и 15,1% учесника који су скоро увек или увек користили маске и пријавили позитиван резултат теста“, рекли су истраживачи.

„Ризик је био 1,74 (1,38 до 2,18) пута већи код оних који су носили маске за лице често или понекад и 1,75 (1,39 до 2,21) пута већи код оних који су носили маске за лице скоро увек или увек, у поређењу са учесницима који су никада или скоро никада носили маске.”

Све ово поставља питање зашто су владе присиљавале своје грађане да носе маске и добију вакцине за које се од тада показало да су у најбољем случају неефикасне, а у најгорем смртоносне?

Шта су знали и када су то знали? Ове информације ће бити од виталног значаја у предстојећим Нирнберг 2.0 суђењима.