Прочитај ми чланак

Стотине хиљада нуспојава и хиљаде преминулих – „испливао“ документ из Фајзера!

0

Документи које је објавила Управа за храну и лекове (ФДА) откривају да је произвођач лекова Фајзер забележио готово 160.000 нежељених реакција на своју вакцину против ковид-19 и то у првим месецима од почетка њеног коришћења.

Документе је прибавила група доктора, професора и новинара који себе називају јавноздравственим и медицинским стручњацима за транспарентност, који су ФДА-у поднели захтев путем Закона о слободи информација (FOIA) за њихово ослобађање.

Прва транша докумената открива да је од фебруара 2021., када је Фајзерова инекција била присутна широм света, фармацутска кућа је сакупило више од 42.000 извештаја о случајевима у којима је детаљно описано скоро 160.000 нежељених реакција на њихову вакцину.

Ове нуспојаве су се кретале од благих до тешких, а 1.223 су биле фаталне. Већина ових извештаја о случајевима укључивала је особе у доби између 31 и 50 година у Сједињеним Државама.

Пријављено је више од 25.000 поремећаја нервног система, заједно са 17.000 мишићно-коштаних поремећаја и везивног ткива и 14.000 гастроинтестиналних поремећаја. Пријављен је низ различитих аутоимуних стања, заједно са неким посебним болестима, укључујући 270 „спонтаних побачаја“, и инциденце херпеса, епилепсије, траума срца и можданог удара, поред још хиљада других.

Ове нуспојаве су раније биле познате и сви су евидентирани у бази података Центра за контролу и превенцију болести ( VAERS ), која је до сада пријавила 3.300 смртних случајева након вакцинације Фајзеровом вакцином.

Критичари кажу да се неки од ових смртних случајева не могу у потпуности повезати са вакцинацијом, док други тврде да је прави број смртних случајева и штетних последица још већи него што је пријављено.

Критично је да је ФДА користила Фајзерове документе да прогласи вацкину те компаније сигурном, што је и учинила за Американце од 16 и више година у августу. Од тада је одобрена за децу од пет година, а прошле седмице одобрене су дозе за особе старије од 16 година.

ФДА каже да би могло потрајати до 2096. године да би објавили 451.000 страница које је користила за одобравање Фајзерове вакцине.