Прочитај ми чланак

Слути на пошаст: Бил Гејтс уложио милијарде у фирму која проучава ТУРБО КАРЦИНОМЕ

0

Фондација Била и Мелинде Гејтс је приватна фондација основана 2000. године од стране Била и Мелинде Гејтс са циљем "побољшања глобалног здравља", образовања и економске правде. Фондација је позната по огромним донацијама и улагањима у различите пројекте широм света попут лабораторије у Вухану која је проучавала корона вирус пре пандемије.

Сада је Фондација Била и Мелинде Гејтс уложила милијарде долара у француску биотехнолошку компанију која се бави истраживањем и развојем технологија за обнављање имунолошког система пацијената са турбо раком.  Биотехнолошке компаније су важна карика у медицинској индустрији, посебно у областима као што су онкологија и имунотерапија.

Званично, истраживања и технологије су усмерене на јачање и обнављање имунолошког система током развоја ефикаснијих терапија против рака.

Не улаже само Гејтс у „бизнис са турбо раковима“ већ је пре неколико месеци (У децембру) и „Фајзер“ објавио да се опкладио на чак 43 милијарде долара да ће турбо рак постати најпрофитабилније подручје лечења у медицини наредних година и шокирао свет медицине уложивши тај новац у нову аквизицију Seagena, малу фармацеутске компанију која лечи рак и тренутно зарађује „само“ 2 милијарде долара годишње.

Извршни директор „Фајзера“ Алберт Бурла (онај што је рекламирао и продавао по свету мРна вакцину) у интервјуима за медије је говорио без устезања да ће:

  • 33% људи у свету добити турбо рак и да је у то сигуран
  • Целе породице бити „погођене“ галопирајућим канцером
  •  Нови третмани против рака које развија „Фајзер“ ће циљати “већину” турбо карцинома
  • „Фајзер“ ће бити доминантни светски произвођач тих терапија у размерама који свет никад пре није видео и већ до 2025. године ће имати „глобалну мрежу“.
  • “Фајзер“ има веома брз начин којим врши клиничка испитивања

Сада је Гејтс, који има дугу историју „предвиђања“ катастрофалних догађаја и пандемија, кренуо путем Фајзера и уложио милијарде у „експериментално истраживање рака“ дизајнирано да „обнови имуни систем“.

Гејтс фондација је, као и Фајзер, пре пандемије уложила милијарде долара у вакцине против Ковид-19, зарадила много много више него што је уложила, а сада интензивно улаже новац у Smart Immune, француски биотехнолошки стартап.

Smart Immune ће користити средства Гејтс фондације да спроведе експериментално испитивање технологије у раној фази на пацијентима са раком како би обновили њихов имуни систем након хемотерапије. 

Smart Immune је за почетак добио донацију од 17,5 милијарди долара и улагање у капитал од Европског савета за иновације. Извршна директорка Карина Росињол рекла је за „Фајненшл Тајмс“ да се нада да ће привући још инвестиција заинтересованих страна како би развијали своје истраживање.

„Наш рад на обнављању имунолошког система пацијената је посебно узбудљив за глобално здравље јер концепт има примену не само у онкологији већ и у лечењу заразних болести као што је ХИВ“, рекла је она.