Прочитај ми чланак

СРБИН у САД ЗАУСТАВЉЕН ЗБОГ ТЕЛЕФОНИРАЊА у АУТУ, а сада му прети 48 година робије

0

Ненад Стељић (30) са Новог Београда, ухапшен је у петак у Колораду када је полицајцу који га је зауставио због гледања у телефон понудио неколико килограма марихуане!

Стељић, који живи у Чикагу у Америци са пословном визом, у петак поподне заустављен је код Јуте након што га је припадник полицијске патроле из Колорада видео како се јавља на свој мобилни телефон и пише поруке док вози, пише амерички „Дејли Сентинел“.

Полицајац је у свом извештају написао да се из Стаљићевог аутомобила осећао „прејак мирис сирове марихуане и освеживача ваздуха“.

На питање колико марихуане има у возилу, Стељић, који се како је упутио ка пријатељима од Калифорније до Денвера, рекао да нема ништа.

Када је полицајац истакао мирис, Стељић му се „извинио и рекао да је марихуану пушио раније у колима“.

Полицајац је претресао његов теренац и пронашао шест великих црних торби за смеће у којима су биле мање вакуумиране кесице марихуане, које су тежиле око 70 килограма!

Стељић је у једном тренутку рекао полицајцу да је сам узгајао биљку у Сан Франциску и да је превози или у Чикаго или у Њујорк.

Србин је полицајца затим питао да ли и даље снима њихов разговор.

– Рекао сам господину Стељићу да снимам, на шта ми је он рекао „Зашто не искључиш то?“ Он је потом рекао „Оставићу ти неколико килограма марихуане и онда можеш да ме пустиш да одшетам“ – пише у извештају овог полицајца.

Стељић се суочава са кривичним делима подмићивањем, као и поседовањем марихуане са намером да се дистрибуира. Ако буде осуђен за поседовање, у затвору може бити 32 године. Ако буде осуђен за подмићивање, могао би да буде осуђен на четири до 16 година затвора.

Он се појавио у Окружном суду Меса у понедељак, где је судија наредио да остане у притвору, уместо да плати кауцију од 25.000 долара у кешу.