Прочитај ми чланак

Скот Ритер: Успешан напад Ирана, показали Израелу и САД да пазе шта раде

0

Осветнички напади Ирана ставили су до знања Американцима и Израелцима да ће морати да припазе на то што раде и да, пре доношења нових одлука, извагају које би могле бити последице, каже бивши амерички обавештајац Израел је мислио да може да нападне Иран и да не претрпи никакве последице за то, али то више није могуће, рекао је бивши амерички обавештајац Скот Ритер.

„То значи да у будућности, ако Израел или Сједињене Државе планирају да спроведу акцију против Ирана, они морају да извагају последице својих акција знајући да Иран има капацитет да посегне и доспе до било ког места, било које тачке, мете у Израелу или ван њега, и да нико ништа неће моћи да уради да то спречи.

Због тога је председник Бајден разговарао телефоном са Бењамином Нетањахуом, премијером Израела, говорећи му: ‘Немојте да узвратите’“, објаснио је Ритер.

Према његовим речима, напад Ирана на Израел је био једна „изузетно успешна операција“ и то не само за Иран, већ за цео свет, будући да је стављено до знања да је Иран у стању да одговори. Ова нова реалност, како оцењује, моћи ће „да држи Израел и Сједињене Државе под контролом“.